Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Jaguars nya värsting – F-Type SVR

Nu är den snabbaste av katter här

Den snabbaste produktionsbilen i Jaguars historia.
Nu har tillverkaren presenterat sin F-Type SVR – en bil de beskriver som en 320 km/h ”allväders-superbil”.

En vässad katt för de som vill ha en riktigt potent engelsk sportbil.
Nu har Jaguar Land Rovers prestandadivision SVR, Special Vehicle Operations, presenterat sin tappning av F-Type.
– Nya F-Type SVR är den första serieproducerade Jaguaren som utvecklats av Special Vehicle Operations och som drar nytt av allt vi kan om precision, prestanda och design, säger John Edwards, chef för special-divisionen.

Och det man gjort är att begåva bilen med mer effekt, lägre vikt samt bättre aerodynamik. I rena siffor innebär det att SVR-bilen har 575 hästkrafter och 700 Nm under huven. Motorn är samma femliters V8 som i F-Type R men alltså något tillpiffad. Därtill har man sänkt vikten med 25 kilo, detta bland annat tack vare ett nytt avgassystem i titan och legeringen inconel.

De extra kusarna innebär att den som har bråttom och stampar på gasen kommer upp i 96 km/h (60 mph) på 3,5 sekunder – nästan halvsekunden snabbare än F-Type R. Håller man sedan pedalen i botten så ska man komma upp i 320 km/h med coupén. Vill man köra taklöst så kommer man ”bara” upp i 314 km/h.
Extraprestandan kostar dock på startpriset på F-Type SVR Coupé är 110 000 pund, motsvarande 1 330 000 kronor. Det är nästan 200 000 kronor mer än av den lite tamare R-versionen kostar. För cabrioleten startar priset på 115 485 pund (1 396 000 kr).
Bilen kommer debutera för allmänheten på bilmässan i Genéve – de första kundbilarna kommer att börja levereras i sommar.

Foto: Jaguar
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com