Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Jaguar XE SV Project 8 är arg

Jaguars M3-utmanare får 600 hästkrafter.

Med en kompressormatad V8 under huven lovar Jaguar XE SV Project 8 att äta upp dina barn. Vi hukar oss.

För ett par år sedan startade produktionen av Jaguar XE, en snygg liten bil i samma klass som Audi A4, BMW 3-serie och Mercedes-Benz C-klass. Ja, och Volvo S60 förstås. Och eftersom den är en Jaguar är den unik på så sätt att den har en stomme av nitad och limmad aluminium.

Den går att beställa med bensin- och dieselmotorer och pressen tycks uppskatta de svala formerna och allmänt trevliga egenskaperna. Jaguar har också länge hamnat högt i undersökningar som mäter kundnöjdhet och tillförlitlighet – kanske lite förvånande om man kände Jaguar under Leylanderan.

Vilken fick ett abrupt slut på åttiotalet.

Nåväl. Glöm nu allt det där. Jaguar XE SV Project 8 kommer direkt från Dantes Inferno och kommer att tugga i sig både dina barn och din hund. Den är alltigenom ond.

Det beror på att inom Jaguar finns en division som heter Special Vehicle Operations och de pysslar med mörka trollkonster. Och de har satt sina klor i den stackars beskedliga XE.

Resultatet är en bil med kompressormatad femliter V8 och … konstpaus … 600 hästkrafter. Nej, jag skojar inte. Jaguar XE SV Project 8 är en riktig bil och den har 600 hästkrafter.

Mer än så får vi egentligen inte veta i dagsläget. Jo, den kommer att visas utan kamouflagemundering på Goodwood Festival of Speed i sommar och tillverkningsserien är begränsad till 300 exemplar. Så om du vill skrämma barnen från vettet lär du skynda dig att beställa.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com