Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Jaguar XF Sportbrake en snygg kombi

Får dra släp på upp till två ton

När Jaguar ritar kombibilar gör de det bra. Nya Jaguar XF Sportbrake smeker näthinnan som ingen annan skåpbil.

Så kom då äntligen den senaste generationen av Jaguar XF i kombiutförande. Vänta nu, Jaguar XF, vad är det för någonting? Jo, Jaguars mellanmodell, positionerad mellan lilla XE och stora XJ. Fast mest är den väl som en BMW 5-serie.

Kombiversionen, eller Sportbrake som britterna vill kalla den, är precis som sedanversionen full av aluminium och därför ganska lätt. Ändå får den lov att dra upp till två ton, så husvagnsägare behöver inte rädas den. Trailerassistent? Jajamensan.

Välj mellan diesel eller bensin, effektnivåer mellan 163 och 300 hästkrafter, bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Manuell låda? Ja, det finns faktiskt som tillval till den minsta dieseln, åtminstone på vissa marknader, annars är det ZF:s åttaväxlade automat som gäller.

BMW Group

Den är väl typ branschstandard nuförtiden.

Jaguar redovisar en enorm mängd siffror om bilen, gällande längd, luftmotstånd, bagageutrymme, bränsleförbrukning och panoramaglastakets area. Ointressant, för det är inte därför man väljer en Jaguar.

Nej, den största och enda anledningen till att välja en XF Sportbrake är förstås utseendet. Titta på den, och kom sedan inte och säg att den inte är snygg. Så det så.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com