Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här visar Kia Stinger varför man inte ska köra för snabbt i en vattenpöl

Resultatet talar för sig själv

En Kia Stinger kör alldeles för fort genom en pöl med stående vatten. Resultet? Ja, det talar för sig själv. 

Vad ska man inte göra när det är blöta vägbanor? Gasa för mycket och hålla en för hög hastighet, för då finns det risk för vattenplaning. Det var exakt det som inträffade en Kia Stinger i Michigan, USA. 

En dashcam fångade hela förloppet. Det är en trefilig väg som en Kia Stinger kör längst till vänster på. Men samma ögonblick som vägen blir bredare och får ytterligare ett körfält, börjar Kian gasa på. 

LÄS MER: Video: Hjort hoppade – hamnade på baklucka

Dock finns det ett problem, och det är en stor pöl med stående vatten som finns i det vänstra körfältet. Föraren beslutar sig att köra rakt igenom den i hög hastighet. Det skulle vederbörande inte ha gjort. Föraren tappar kontrollen över bilen och börjar snurra efter att bilen fått vattenplaning. De andra bilarna tvingas stå på bromsen för att försöka undvika den snurrande bilen.

Anmärkningsvärt så undviker de andra bilarna att smälla in i Kian, mycket tack vare snabba reaktioner från de andra förarna, och antagligen lite tur. Uppenbarligen var det genant för Kiaföraren eftersom personen lägger i backväxeln och backar snabbt in på en sidogata. Personen borde köpa en trisslott eftersom föraren hade sådan tur. 

LÄS ÄVEN: Video: Körde genom korsning i 175 km/h med polisen efter sig – kraschade

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com