Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Video: Hjort hoppade – hamnade på baklucka

Hjort är hjort

En BMW fick verkligen testa bromsarna när föraren försökte undvika en skock med hjortar. En av hjortarna försökte undvika bilen, men hamnade på bakluckan. Hjort är hjort. 

Att möta djur när man är ute och kör med bilen är aldrig kul, men är går i de flesta gånger bra. För en tid sedan berättade Bytbil om en Tesla som kom körandes på en landsväg i Sverige, när plötsligt en älg skulle passar vägen med sin kalv i släptåg. Som tur var gick allt bra.

Den här gången gick det lite sämre (men fortfarande relativt bra för alla parter). Scenen är en landsväg i Polen, och när videon börjar är det en dashcam som spelar in en BMW 5-serie körande i ett skogsparti, när plötsligt, inte en hjort, utan en hel hög med hjortar kommer springandes (och några flygandes eftersom de ser bilen och hoppar) mitt framför BMW:n.

Föraren slänger sig på bromsen och lyckas missa hjortarna. Dock missar inte en av hjortarna BMW:n, utan hoppar och hamnar på bakluckan på bilen. Vad man kan se av klippet så verkar inte hjorten var allt för skadad och springer tillbaka in i skogen. Dessutom var det en andra hjort som hoppade in i fronten i bilen, men som sprang vidare in i skogen. Vad man kan se, är lite repor på lacken, men annars verkar även bilen vara intakt.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com