Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här slår 16-åringen världsrekordet i slalomkörning

Genomförde bedriften i en Porsche 718 Spyder

Amerikanskan Chloe Chambers har som 16-åring slagit världsrekordet i slalomkörning.
Hon tog sig förbi 51 koner på rekordtiden 47,45 sekunder.
– Det ser enkelt ut men det är det verkligen inte, säger hon själv.

De allra flesta av oss hade inte särskilt mycket erfarenhet bakom ratten vid 16-års ålder.

För Chloe Chambers är det annorlunda. Blott 16 år gammal har hon redan sju års racing-erfarenhet.

I augusti sattes hon på sitt största förarprov hittills i livet när hon gav sig på världsrekordet i slalomkörning. En handfull representanter från Guinness Rekordbok var på plats på banan i New Jersey. Där såg de henne genomföra körningen i en Porsche 718 Spyder – en bil som genererar 418 hästkrafter till bakhjulen.

Försöket videodokumenterades av Porsche själva. I klippet (videospelaren ovan) visas hur hon först tar sig igenom slalombanan – som består av 51 koner som alla står 15,24 meter (50 fot) ifrån varandra – på 48,11 sekunder. Det tangerade det tidigare rekordet från 2018, som förresten gjordes i en Chevrolet Camaro.

I nästa officiella försök lyckas hon slå rekordet med över en halv sekund. Det nya världsrekordet lyder 47,45 sekunder – och tillhör alltså en 16-åring, som säger såhär efter bedriften:

Chloe Chambers.

– Det ser enkelt ut men det är det verkligen inte. Att köra mellan de här konerna så fort som möjligt och försöka slå rekordtiden med vetskapen om att jag inte får röra en enda för att försöket ska räknas…  Jag kände verkligen pressen.

– Bilen fungerade utmärkt och jag hittade greppet som jag behövde. Tack till min familj och till Porsche för stödet och för att ni har trott på mig, säger Chloe Chambers.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com