Redaktionen tipsar

Här avtäcker Ferrari sin nya F1-värsting

Här är nya bilen som Ferrari ska försöka vinna F1-mästerskapet med i år.
Svenske superlöftet Dino Beganovic var på plats när Ferrari avtäckte bilen i Reggio Emilia.
– Det kan se ut som om bilen är väldigt lik förra årets bil, men jag lovar det är något helt annat, säger stallchefen Mattia Binotto.

Ferrari hade ordnat en rejäl show med balettdansare och kör i går kväll när den nya Formel 1-bilen visades upp på historiska Teatro Municipale Romolo Valli i Reggio Emilia.

Med SF 1000 är målet att Sebastian Vettel och Charles Leclerc ska ta tillbaka mästerskapet till Ferrari från Mercedes och peta ner Lewis Hamilton från tronen.

Den nya bilen SF1000 kan tyckas påtagligt lik gamla SF-90, men Ferrari lovar att det här är andra grejer. Namnet på den nya bilen är en hyllning till att Ferrari under året kör sitt 1000:e F1-lopp.

– I och med att reglerna är samma som under 2019 är det svårt att göra en total förändring av bilen. Därför har vi utgått från SF-90, men när det gäller allt på bilen har vi varit så extrema vi kan vara, säger stallchefen Mattio Binotto.

Charles Leclerc är entusiastisk över bilen och hoppas att den ska hjälpa honom till fler än de två segrar han tog ifjol:
– Det är en stor förbättring av fjolårets bil och vi har jobbat hårt för att utveckla den. Det är en stor utmaning som vi har framför oss och jag kan knappt vänta på att få sätta mig i bilen igen. säger Charles Leclerc.

Fokuset under utvecklingen hav SF1000 har varit att förbättra tillförlitligheten som var en stallets svaga punkter ifjol. Om bara en vecka börjar bilen testas på Circuit de Barcelona-Catalunya.
Första tävlingen är 15 mars i Australiens GP i Melbourne.

 

Fakta Ferrari SF1000

Motor: V6:a på 1,6 liter, maxvarvtal 15000 rpm. Ett turboaggregat, fyra ventiler per cylinder. Elmotorer på 120 kW

Chassi: kolfiber med bicellsdesign.

Sekventiell växellåda med åtta växlar.

Ventilerade Brembo-bromsar i kolfiber.

Maths Nilsson
maths.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com