Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Svenske Dino, 15 år, ska köra för Ferrari

"Jag är extremt glad och stolt"

Dino Beganovic är bara 15 år, men har fått en unik chans. Den svenske motortalangen har värvats av Ferrari och ska bli en del av ”Ferrari Driver Academy”.
– Jag är extremt glad och stolt över att Ferrari har valt att satsa på mig. Jag är oerhört tacksam och kommer ge allt för det här, säger Dino Beganovic i ett pressmeddelande.

Dino Beganovic från Vimmerby har inte ens gått ut grundskolan. Men han har framtiden utstakad ändå – som en av de största motortalangerna i Europa.
Efter sommarlovet ska han flytta till Italien och utbildas i Ferraris skola, ”Ferrari Driver Academy”. Det är F1-teamets juniorprogram som till exempel utbildat Charles Leclerc hela fram till Formel 1. Men även Mick Schumacher började i akademin för att försöka bli lika bra som sin pappa Michael.
Dino har dessutom ett namn som bör passa Ferrari. Dino Ferrari var nämligen son till Enzo, grundaren av Ferrari och racingstallet Scuderia Ferrari och mannen som styrde företaget med järnhand fram till sin död 1988.
Ferrari Dino är även en bilmodell, som skapades för att hylla Ferrari-sonen när han dog 1956.

Men tillbaka till svenske Dino: I somras körde han SM i karting och hade redan då tankarna på Formel 1. ”Vi har en plan för hur jag ska nå F1” sa han till lokaltidningen Corren i Linköping.
Han började med gokart som sexåring när han fick följa med sin pappa till en bana:
– Jag blev jätteglad och tyckte det var roligt. Några veckor senare köpte vi en gokart, har Dino berättat för motormedia.
– När jag var runt elva-tolv år vann jag nästan allt här i Sverige. Då åkte jag utomlands och började tävla.

Idag beskriver Dino Beganovic platsen i Ferrari som ”en dröm som blir sann”.
–  Jag är väldigt glad och stolt att äntligen få berätta att jag ansluter till Ferrari Driver Academy. Jag är också väldigt glad att annonsera att jag kommer ansluta till Prema Power Team för säsongen 2020 i Formula 4.
– Jag är oerhört tacksam och kommer ge allt för det här.

Till Ferrari Driver Academy ansluter också Arthur Leclerc, lillebror till stjärnan Charles.
– Vi har scoutat fler unga talanger och är glada att idag kunna annonsera att Arthur och Dino kommer till oss inför en väldigt spännande säsong, säger Ferrari-chefen Laurent Mekies.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com