Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är nya Peugeot 308 GTi

Utvecklad av Peugeots motorsportsteam!

Peugeot är en stilbildare när det gäller GTi-versioner.
Och i slutet på februari anländer de första 308 GTi by PEUGEOT SPORT till de svenska återförsäljarna.

308 har sedan premiären för två år sedan tillverkats i närmare 500 000 exemplar och under 2015 ökade försäljningen med 37 procent i Europa och med hela 40 procent i Sverige. 2014 utsågs den till Årets bil och modellen har sedan dess fått över trettio internationella priser för bland annat sin design, körupplevelse och kvalitet.

Och efter versionerna 308 GT och GT-Line är det nu dags för GTi-modellen att anlända till Sverige i slutet på februari.

– Precis som när vi bygger tävlingsbilarna har vi tagit med samtliga aspekter när vi utvecklade 308 GTi by PEUGEOT SPORT inklusive vikt, chassits och bromsarnas effektivitet, motorprestanda och de skålade sätena. De som köper 308 GTi kommer få enastående körupplevelser i bilen som är utvecklad av hela teamet hos Peugeot Sport. Den kommer med en rad högpresterande attribut som standard, berättar Bruno Famin som är Chef på Peugeot Sport.

Peugeot 308 GTi by PEUGEOT SPORT bär namnet av teamet som utvecklade den och modellen är den tredje gatversionen som helt och hållet har utvecklats av Peugeots motorsportsteam. Ingenjörsteamet som byggde den trefaldiga rallyvärldsmästaren 206 WRC, Le Mans-bilen 908 och den senaste rallycrossbilen 208 WRX står också bakom gatbilarna 208 GTi by PEUGEOT SPORT och RCZ R.

Den nyutvecklade 1,6 liters fyrcylindriga bensinturbomotorn som byggs för hand av ett särskilt team i fabriken i d’Hérimoncourt, Frankrike består i grunden av 1,6-litersmotorn där toppeffekten höjts till hela 270 hästkrafter uppe på 6 000 varv/min. Notera att de särskilda kolvarna är utvecklade i samarbete med MAHLE Motorsport.

Den sexväxlade manuella växellådan har en kortare växelspak och är förstärkt för att tåla högre påfrestningar. Utväxlingen är något tätare jämfört med standardversionen av 308 vilket ger en ännu effektivare acceleration.

Vad är det med den röd/svarta lacken kanske du undrar? Jo, så förklarar den franska biltillverkaren:
”Coupe Franche-lackeringen är exklusiv för 308 GTi 270 och med en knivskarp linje avdelas den explosiva röda lacken framtill med den glänsande svarta lacken på bakvagnen.”

Foto: Peugeot
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com