Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Detta är Peugeots kraftfullaste bil någonsin

Sporthybriden blir den första efter att GTI-namnet kastats

Nya Peugeot 508 Sport Engineered ligger inne med 360 hästkrafter och 520 i vridmoment.
Hybriden, som markerar en ny era, når återförsäljarna om några månader.

Peugeot har förpassat modellnamnet GTI till det förgångna. Numera är Sport Engineered namnet för den franska tillverkarens division för hög prestanda.

Bilen som får göra debuten med detta nya epitet är Peugeot 508 Sport Engineered. Som det avslöjas i rubriken är detta den mest kraftfulla bilen någonsin från Peugeot.

El- och bensindrift kombinerat levererar 360 hästkrafter och den har ett vridmoment på 520 Nm. 0-100 km/h görs på 5,2 sekunder och 250 km/h ska kunna nås i helt elektriskt läge. I utsläpps- och förbrukningsväg pratar vi 46 g CO2/km och 2,1 L/100 km. Genom en laddbox laddas Peugeot 508 Sport Engineered fullt på mindre än två timmar.

I det elektriska körläget ges en räckvidd på 42 kilometer, enligt WLTP. De andra körlägena lyder: komfort, hybrid, sport och 4WD.

Det utlovas rolig körning med denna bil. Modellen har fyrhjulsdrift som standard, har större bromsar, lågt placerade säten, 20-tums fälgar och 380 millimeters bromsskivor.

Designen har till vis del lånats av tidigare, ikoniska modeller. Till exempel är baklampornas tre klor taget från 504 Coupé. Där fram och längs med sidorna är det däremot mer nya element. Det gula Kryptonite-monogrammet ses där fram och dekorativa detaljer präglar sidorna.

Några priser för GTI:s första efterträdare har inte presenterats än. Peugeot 508 PSE kommer nå marknaden under första halvåret 2021.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com