Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Peugeot 308 får nyp i kinderna

Nytt ansikte och fräschare motorer

Peugeot vässar sin 308 med ett fräschare ansikte och nya motorer. Sverigepremiär i höst.

I höst fyller den nuvarande generationen av Peugeot 308 fyra år och därmed är det hög tid att putsa på bitarna för att hålla sig relevant i konkurrensen. Därför visar Peugeot nu upp en vässad version inför modellåret 2018.

Mest märkbart är förstås det nya ansiktet som lånar drag från den lite mer högbyggda Peugeot 3008. Nosen är lite rakare skuren och strålkastarna har några fler vinklar. Stötfångarna har fått fler luftintag och baklyktorna lär vara nya – men dem får vi inte se på bild.

Säkerhetsmässigt har funktioner som filhållningsassistent och autobroms tillkommit, liksom röststyrning och uppdaterad navigation. Också motorerna har vässats. Den trecylindriga bensinmotorn har piffats till för lägre bränsleförbrukning och får en sexväxlad manuell låda.

Den 180 hästar starka dieselmotorn i Peugeot 308 GT får en åttaväxlad automatlåda och en 130-hästars dieselspis har tillkommit. Till Sverige kommer den uppdaterade Peugeot 308 i höst.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com