Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så mycket kostar nya Peugeot 308

Laddhybrid, bensinare och diesel

Större
Stäng
  • Nya Peugeot 308 finns både som laddhybrid och med bensin- samt dieselmotor. Foto: Peugeot.
    Nya Peugeot 308 finns både som laddhybrid och med bensin- samt dieselmotor. Foto: Peugeot.
  • Nya Peugeot 308 finns både som laddhybrid och med bensin- samt dieselmotor. Foto: Peugeot.

Nu har den nya generationen av Peugeot 308 lanserats i Sverige och finns både med bensin- och dieselmotor, samt som laddhybrid. Så mycket kostar den.

I våras visade franska Peugeot upp den nya generationen, den tredje i ordningen, av Peugeot 308. Hjulbasen har ökat med 5,5 centimeter jämfört med förra generationen och har samtidigt blivit två centimeter längre.

Som standard kommer modellen med LED-strålkastare både fram och bak. Nya Peugeot 308 är den första modellen som har Peugeots nya emblem som består av en svart sköld med Peugeots lejon i mitten. Peugeot har en Power of Choice-strategi, vilket innebär att valet av modell inte styrs av drivmedlet. I stället väljs modell och sedan drivmedel.

Kunderna i Sverige kommer kunna välja mellan en laddhybrid som har en systemeffekt på antingen 180 eller 225 hästkrafter (enbart den högsta utrustningsnivån). Puretech-bensinmotorn finns med 110, eller 130 hästar, både med automatisk och manuell låda. Dieselmotorn kommer med 130 hästkrafter och automatlåda. Därtill kommer tre olika utrustningsnivåer som kunderna kan välja mellan: Active, Allure, och GT.

Instegsversionen, 110 hästkrafters bensinmotorn och manuell låda kostar 254 900 kronor, eller privatleasing för 2 599 kronor/månad. Vill man i stället ha dieselmotorn med Allure-paketet kostar den 339 900 kronor, eller privatleasing för 3 339 kr/mån. Laddhybriden med GT-paketet kostar 429 900 kronor, eller privatleasing för 3 799 kr/mån.

Modellen finns att beställa nu.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com