Så mycket kostar nya Peugeot 308

Laddhybrid, bensinare och diesel

Nu har den nya generationen av Peugeot 308 lanserats i Sverige och finns både med bensin- och dieselmotor, samt som laddhybrid. Så mycket kostar den.

I våras visade franska Peugeot upp den nya generationen, den tredje i ordningen, av Peugeot 308. Hjulbasen har ökat med 5,5 centimeter jämfört med förra generationen och har samtidigt blivit två centimeter längre.

Som standard kommer modellen med LED-strålkastare både fram och bak. Nya Peugeot 308 är den första modellen som har Peugeots nya emblem som består av en svart sköld med Peugeots lejon i mitten. Peugeot har en Power of Choice-strategi, vilket innebär att valet av modell inte styrs av drivmedlet. I stället väljs modell och sedan drivmedel.

Kunderna i Sverige kommer kunna välja mellan en laddhybrid som har en systemeffekt på antingen 180 eller 225 hästkrafter (enbart den högsta utrustningsnivån). Puretech-bensinmotorn finns med 110, eller 130 hästar, både med automatisk och manuell låda. Dieselmotorn kommer med 130 hästkrafter och automatlåda. Därtill kommer tre olika utrustningsnivåer som kunderna kan välja mellan: Active, Allure, och GT.

Instegsversionen, 110 hästkrafters bensinmotorn och manuell låda kostar 254 900 kronor, eller privatleasing för 2 599 kronor/månad. Vill man i stället ha dieselmotorn med Allure-paketet kostar den 339 900 kronor, eller privatleasing för 3 339 kr/mån. Laddhybriden med GT-paketet kostar 429 900 kronor, eller privatleasing för 3 799 kr/mån.

Modellen finns att beställa nu.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com