Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är nya Chevrolet Camaro ZL1

Muskler och finess från Detroit

Med en 640 hästars kompressormatad V8 på 6.2 liter och bland annat en förbättrad aerodynamik presenterar Chevrolet sin 2017 års Camaro ZL1.

 

– Nya Camaro ZL1 är framtagen för att förbättra allt. Det är en 2+2 kupé som erbjuder fantastisk prestanda – så som acceleration, köregenskaper och bromsar – allt med den senaste tekniken och perfekta chassiinställningar som gör att bilen även passar fbra ör vardagstrafiken. Den kommer att kunna jämförs väl med vilken sportkupé, till vilket pris och i vilka versioner som helst, säger Mark Reuss, vice vd Global Product Development från Chevrolet. Ord och inga visor med andra ord. Men vad är det då som ZL-ettan har som ska motsvara de förväntningarna?

Under motorhuven en sitter en ny kompressormatad V8-motor på 6,2 liter. De 640 kusarna kan fördelas ut på bakhjulen antagligen via en 6-växlad manuell låda eller med en helt ny framtagen 10-växlad automatlåda. Kaross och chassi för den nya sjätte generationens Camaro är vridstyvare och lättare, cirka 90 kilo mindre vikt och med 60 fler hästkrafter och uppdaterad väghållning ska bilen ge en körupplevelse som är ”one-of-a-kind” enligt biltillverkaren.

Över 100 timmar i vindtunneln och tester på bana har gett resultat i både bättre aerodynamik och bättre luftgenomströmning över, genom och under bilen. Detaljer som förbättrat det är bland annat den lägre grillen och dess öppning som ger en bättre luftgenomströmning än till exempel Camaro SS, säger Chevrolet. Till det är motorhuven byggd med karbon-material och designad för att leda bort värmen från motorutrymmet.

– Designen passar Camaro ZL1:s exceptionella egensaker och gör så med en kompletterade stil. Från alla vinklar ska detaljerna tillsammans ge bilen en givande, aggressiv attityd, säger John Mack Camaro exterior design manager.

Nya Camaro ZL1 kommer att finnas ute för försäljning senare under 2016.

Foto: General Motors
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com