Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Fyra feta Chevrolet Camaro på SEMA

En del show och tre delar go i Camaros bredsida

Chevrolet värmer upp intresset för Camaro på SEMA-showen i Las Vegas. Vi tror att kokpunkten är nära.

Allting handlar inte om utseende på biltillbehörsshowen SEMA i Las Vegas. Chevrolet visar en kvartett Camaro i konceptform där tre av bilarna handlar om prestanda. Men den fjärde, Camaro SS Slammer Concept, handlar uteslutande om att se bra ut.

Med influenser från rådande hotrod-trender har  SS Slammer Concept tagit Camaroproportionerna till det extrema. Hjulhusen har sågats upp för att få plats med de enorma hjulen, 22 tum fram och 24 bak. Med hjälp av luftfjädring har karossen kunnat sänkas till en asfaltskramande höjd.

Sedan skruvade man bå andra bromsar, bytte avgassystem och tog fram penslarna för att pynta högt och lågt – inte minst alla lyktglas som blivit mörktonade.

En Chevelle Slammer visas också upp på SEMA.

En Chevelle Slammer visas också upp på SEMA.

För den som hellre smiskar konbana än studsar vid korvkiosken lockar Chevrolet med Camaro Turbo AutoX Concept. Här handlar allting om kurvkramande chassidynamik. Inte minst är det därför de har valt en fyrcylindrig tvåliters turbomotor, som inte bara erbjuder bra mellanvarvsvrid utan också låg vikt över framaxeln.

Särskilt anpassad för autocross, amerikanernas version av konbaneracing, har Turbo AutoX Concept fått fjädrar, dämpare och kräningningshämmare från Chevrolet Performance. Därmed ska den illgula konceptbilen locka med instyrning och rollstyvhet som passar rattvridarglada entusiaster.

För den som hellre låter ratten vara och sikter på ett mål 402 meter bort visar Chevrolet upp två dragracingversioner av Camaro. Camaro SS Drag Race Development Program togs fram för att utveckla komponenter till senaste Camarogenerationen och testbilen på bilderna togs fram för att visa hur en typisk bil utrustad för dragracing på amatörnivå kan se ut.

Förutom fälgar och däck har utvecklingsbilen bytt differential och vässat LT1-V8:an till ca 600 hästkrafter. Därtill har automatlådans momentomvandlare fått ett högre stallvarvtal. Kvartsmilen ska klaras av på 10,685 sekunder.

Rärcker inte det visar de också upp COPO Camaro show car, utvecklad speciellt för NHRA:s Stock Eliminator-klass. Med en klassisk, kompressormatad 350 under huven och en fyrlänksbakvagn följer COPO Camaro ett väl beprövat recept. Chevrolet kommer att tillverka en serie om 69 bilar, så om du är intresserad bör du höra av dig snarast.

Foto: Chevrolet
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com