Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Chevrolet Camaro ZL1 1LE spöar Ferrari

Tydligen kan till och med en Camaro ta kurvor.

Chevrolet skickade ut sin vältrimmade Camaro ZL1 1LE på Nürburgring. Resultatet ställer både Porsche och Ferrari i skamvrån.

När Chevrolet presenterade sin Camaro ZL1 1LE i vintras anade vi att den nog skulle kunna sätta en respektabel tid runt Nürburgrings nordslinga. Särskilt som den lite mildare, ”vanliga” Camaro ZL1 klarade sig under sju och en halv minut, vilket är fullt tillräckligt för att sätta ganska många namnkunniga européer på plats.

Nu har det hänt och Camaro ZL1 1LE har klockat en tid som slår Ferrari 488 GTB på fingrarna och sniffar Porsche 911 GT3 i hälarna . För att hitta snabbare tider får man gå till mer exotiskt material som Lexus LFA med Nürburgringpaket, Mercedes-AMG GT R och, förstås, Lamborghini Huracán Performante.

Automobili Lamborghini S.p.A.

Den satte en tid som fick experterna att tvivla.

Så hur klarade Camaro av en sådan bedrift? Vad hade de att stoppa bakom ratten? Det var så klart en världsstjärna inom motorsporten och mästare på Nürbu … nähä? Nej, det var Bill Wise, utvecklingsingenjör hos Chevrolet och har ansvarat för att stödssystemen på chassisidan, alltså sånt som låsningsfria bromsar och antisladdsystem, fungerar som de ska.

Det låter inte som en skola för att fostra fartfantomer i världsklass. Wise får förvisso spendera en hel del tid bakom ratten i tjänsten, men att nämnas i samma andetag som erkända namn som Marc Basseng och Horst von Saurma måste vara få ingenjörer förunnat.

Tiden? 7:16,04. Stuttgart, det är dags att ta en Treo.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com