Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Chevrolet COPO Camaro – ett amerikanskt racingmonster

Big Block ZZ632 är faktiskt billigast

Letas det efter en ny färdkamrat till dina framtida race? Då kanske nya Chevrolet Copo Camaro kan fånga ditt intresse med något av sina olika motoralternativ.

Den värsta av dessa värstingar har en 10,4-liters V8 på över 1 000 hästkrafter.

Det är en långtgående tradition att Chevrolet Camaros får en förstärkning i form av Copo, där bilarna inte är avsedda för massproduktion eller vanliga vägar. De är alltså inte gatulegala.

Meningen med dessa bilar är istället att privatpersoner ska kunna tävla med dem i olika race. Och nog kommer man iväg rätt fort i ett dragrace den nya uppsättningen.

1004 hästkrafter

Den specialbyggda bilen, som nu går att beställa, har tre olika motoralternativ.

Två av dem är V8:or på 470 hästkrafter; en 7-liters och en kompressormatad 5,7-liters.

Sen har vi en 10,4-liters V8 i form av Big Block ZZ632 som genererar 1 004 hästkrafter (738 kW) och har ett vridmoment på 1 188 Nm när den körs på 93-oktanig bensin.

De två förstnämnda motorerna är godkända för tävling medan värstingvarianten bara är avsedd ”för nöjes skull”.

Från 1,6 miljoner kronor

Några prestandasiffror har inte presenterats än. Men visst ser man fram emot någon video eller tre när denna nya Copo Camaro dundrar iväg över den amerikanska kvartsmilen.

Om bilderna och motorspecifikationerna skulle räcka gott går det dock att göra en beställning på detta amerikanska monster redan nu. Dock saluförs inte bilen i Sverige så det är import som gäller.

Oaktat vilket är det en del pengar som behöver läggas på bordet såklart. Men faktiskt är varianten med flest hästkrafter den billigaste. Den kostar 1,76 miljoner kronor.

Den kompressormatade motorn är dyrast med sina 1,8 miljoner och lägst prislapp har 7-litersmotorn med 1,6 miljoner kronor.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com