Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

GT86-koncept från Toyota down under!

Designad i Australien men handbyggd i Japan

Snygg eller inte, den finns på andra sidan jordklotet. Toyota Australien har ”hackat” om designen och gjort GT 86 till en sportigare hatchback. Vad tycker du, tumme upp eller inte?

Toyota GT86 Shooting Brake Concept är utvecklad av Toyota Australiens designteam och byggd för hand i Japan av Toyotas globala sportbilsdivision. Visserligen en kul konceptbil, men det är lite allvar bakom då Toyota skickade självaste chefsingenjören för GT 86, Tetsuya Tada, till premiärvisningen i Sydney.

Brad Cramb från marknadsavdelningen på Toyota Australien berättar att namnet Shooting brake reflekterar hur designen av bilen ger mer utrymme för huvudet (långa personer) i baksätet samt mer bagageutrymme.

– Den passar lika bra för weekendresor som för racingbanan, det är en bil som du skulle kunna köpa med både med skallen och hjärnan, berättar Brad Cramb.

Tetsuya Tada avslöjar att han blev inspirerad redan 2014 då han besökte sina australiensiska kollegor och fick se 1:4-modell i lera av konceptet. Han blev lika överraskad som nöjd över vad han fick se och såg till att ett expertteam hemma i Japan fick till uppgift att bygga, för hand, en bil baserad på konceptet. Men även om det är en fullt körbar bil som pinats på Toyotas testbanor så finns det inga planer på att sätta den i produktion. Eller?

– Samtidigt som vi aldrig säger aldrig, och jag skulle verkligen vilja se det här konceptet bli verklighet i produktionen, så är det ändå mest ett koncept som visar Toyotas passion för bilar som är roliga att köra, avslutar Tetsuya Tada.

Foto: Toyota UK
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com