Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Toyotas konceptbil gjord i trä

Den japanska biltillverkaren ställer ut på designveckan i Milan

Vad händer om man bygger en elbil på träslöjden? Jo, man kanske får den ultimata miljöbilen? Toyota visar upp sin nya konceptbil på modemässan i Milano senare i april och det blir en elbil gjord i trä.

Setsuna heter den lilla 2-sitsiga skapelsen och ordet Setsuna betyder ”ögonblick” på japanska (”moment” på engelska, kanske är en bättre översättning) och är byggd i olika träslag.

Den lilla två-sitsiga elbilen symboliserar den gradvisa övergången under årens lopp, som om den reflekterade minnen, förhoppningar och känslor genom flera generationer hos en familj. Och Toyota tror att en bil, genom årens lopp, blir med alla minnen oersättlig för ägarna. Tanken är att med rätt underhåll och kärlek (och mycket tjära?) så ska bilen hålla i flera generationer.

Toyotas ingenjör Kenji Tsuji berättar bland annat om projektet:
– Vi har valt att bygga bilen med en japansk teknik som heter ”okuriari” vilket står för att inte använda skruvar eller spik. Och design och känslan ska påminna om en båt. Vi vill också väcka tanken hos betraktaren hur bilen kommer att se ut och åldras under åren.

Knasigt kanske, men man ska inte vara en träskalle och såga ett sådant här projekt. Kanske kan man fila lite på idéen och spåna fram nya modeller, en Gran Torino eller varför gå al in med en stor SUV-version av Lind Cruiser. Lätt att skoja, men något charmigt är det över bilen, hoppas dock att det är stoppning i stolarna så man inte får träsmak.

Foto: Toyota
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com