Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

GM kan återkomma till Europa – med elbilar

Sålde Opel till PSA 2017

Större
Stäng
  • GM kan återkomma till Europa, som en elbilsaktör. Foto: Chevrolet
    GM kan återkomma till Europa, som en elbilsaktör. Foto: Chevrolet
  • GM kan återkomma till Europa, som en elbilsaktör. Foto: Chevrolet

För fem år sedan sålde GM Opel och därmed slutade bilkoncernen ha en närvaro med något av sina märken i Europa. Nu kan de komma tillbaka och vill satsa på elbilar, självkörande teknik och mjukvarutjänster.

2017 sålde General Motors Opel till PSA-gruppen, som numera är en del av bilkoncernen Stellantis. Därmed var en nittioårig era över för den amerikanska koncernen.

Därefter har de koncentrerat sig på den kinesiska och nordamerikanska marknaden, plus utvecklingen av egna elbilsmodeller, samt teknik för autonom körning.

Nu kan GM vara på väg att återkomma till Europa, och anledningen är att vår kontinent har en markant ökande efterfrågan på elbilar, rapporterar Detroit Free press.

– Vi tittar på tillväxtmöjligheter som vi har nu, eftersom vi kan återkomma till Europa som en elbilsaktör. Jag ser fram emot det, sade Mary Barra, vd för General Motors, till tidningen.

Har sålt Camaro och Corvette till Europa 

GM klippte dock aldrig helt och hållet banden till Europa eftersom de har fortsatt sälja exempelvis Chevrolet Camaro och Corvette till ett antal europeiska länder. Vilka modeller, eller hur stor försäljningsvolym som är avsatt till Europa i framtiden är dock inte fastställt.

Koncernen kommer antagligen även erbjuda autonom körteknik på ett eller annat sätt. I höstas etablerade de en mobilitetsavdelning i Europa som ska fokusera på att erbjuda autonom körteknik, frakt- och logistiktjänster, samt andra mjukvarutjänster.

­

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com