Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Galna rekordet: Här cyklar han i 281 km/h

Sätter rekord med draghjälp från Porsches nya värsting

Här sätts det nya hastighetsrekordet på cykel – för män. Neil Campbell kom upp i 280,57 km/h med draghjälp från nya Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid. Rekordcyklisten bar en dräkt av känguruskinn. – Jag är glad och lättad, allt fungerade perfekt, säger Campbell efteråt.

Gillar du att släppa loss i nedförsbackarna med din cykel? Eller är du en gångtrafikant eller bilist som förfäras av cyklisternas snabba framfart i trafiken i Sverige? Det är ingenting mot Neil Campbell. Han har precis slagit världsrekord i att cykla fort – för män. Visserligen med hjälp av en bil, men han kom upp i hela 280,57 km/h och raderade ut det gamla rekordet på 240 km/h.
Till sin hjälp hade Neil Campbell en Porsche Cayenne Turbo S e-Hybrid. En vanlig sportbil hade inte klarat det, det behövdes en stor snabb bil som kunde ta bort luftmotståndet framför cyklisten. Porschen har 680 hk, men ändå en toppfart på 295 km / h.
Cayenne Turbo S E-Hybrid är en stor och tung SUV med enormt luftmotstånd, 295 km / h är en hög topphastighet för en så stor bil. Kombinationen mellan den stora frontytan och den toppfarten påstås vara unik i bilvärlden. Även om det går ruskigt fort ska upplevelsen för cyklisten bakom Porschen vara relativt behaglig.
Cyklisten sattes fast i bilen med hjälp av en draganordning och en specialbyggd cykel för 150 000 kronor användes när rekordet slogs på Elvington Airfield i norra Yorkshire. Bakom bilen har ett slags jättetält spänts upp. Det tog 3,2 km för ekipaget att komma upp i världsrekordfarten.
Nästa utmaning för Neil Campbell blir att försöka slå hastighetsrekordet alla kategorier för cykel. Han får nämligen se sig brädad av en kvinna än så länge. Denise Mueller Korenek håller rekordet alla kategorier med 296 km/h. Rekordförsöket kommer att ske i saltöknen i Utah i USA.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com