Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Fränt färgad och ovanlig Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive till salu

740 hästkrafter och 1 000 Nm

Större
Stäng
  • Foto: RM Sotheby's
    Foto: RM Sotheby's
  • Foto: RM Sotheby's

En ovanlig elektrisk Mercedes Benz SLS AMG finns till salu. Modellen lanserades före sin tid och få exemplar tillverkades. Trots detta har den ändå värdet på den ökat, rejält.

För en tid sedan så lanserade Mercedes-Benz sitt elektriska flaggskepp EQS. Den har en räckvidd på upp till 77 mil och går att ladda upp på en halvtimme. 

2012 visades Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive upp på Paris bilsalong. Mindre än 100 exemplar tillverkades och modellen kom till marknaden innan fascinationen för elbilar startade på riktigt, likt Audi R8 e-tron. Varje exemplar av Mercan kostade över fyra miljoner kronor, så det kanske inte var så konstigt att så få exemplar byggdes. Nu finns ett av exemplaren finns till salu hos RM Soetheby’s. 

LÄS MER: Försäljningen hos BMW och Mercedes gasar på

Just det här exemplaret levererades som ny till Schweiz och har körts strax under 3 800 kilometer och fick sin senaste service i maj 2018. Just nu befinner sig bilen i Nederländerna. På inventarielistan finns servicefakturor från auktoriserade servicecenters och bilen har Green Electric Paint tillsammans med svarta hjul och svart läderinredning.

Mercedesen har fyra elmotorer som tillsammans genererar 740 hästkrafter och ett vridmoment på 1 000 Nm. Var och en av motorerna kan varva upp till 13 000 varv/min och väger 45 kilo. Bilen har ett 60 kWh litiumjonbatteripaket som gav en räckvidd på upp till 25 mil när den var ny. 

Om du trodde att bilen har minskat i värde, så tror du fel. Carscoops skriver att man kunde köpa ett exemplar för cirka  4,2 miljoner svenska kronor när den lanserades, nu är det begärda priset 10,6 miljoner kronor (1 050 000 euro). 

LÄS ÄVEN: Så mycket kostar nya Mercedes-Benz C-klass i Sverige

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com