Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ford storsatsar på elbilar i Europa

Sju nya bilar till 2024

Större
Stäng
  • Ford storsatsar på elbilar i Europa. Foto: Ford.
    Ford storsatsar på elbilar i Europa. Foto: Ford.
  • Ford storsatsar på elbilar i Europa. Foto: Ford.

Ford kommer storsatsa på eldrivna fordon i Europa, och fram till 2024 ska de lansera sju nya modeller i Europa.

För ett par år sedan introducerades Ford Mustang Mach-E. Nu kommer Ford Motor utöka sin elbilssatsning i Europa, och lansera sju nya bilar fram till 2024, skriver de i ett pressmeddelande.

Det inkluderar tre personbilar och fyra nyttofordon (skåpbilar). Modellerna kommer byggas i Europa. Till 2026 hoppas den amerikanska biltillverkaren på att sälja mer än 600 000 elbilar varje år.

Fram till 2024 ska Ford introducera sju nya elbilar. Foto: Ford

Den första elbilsmodellen kommer vara en mellanstor crossover, och börja tillverkas i Tyskland i år. Genom ett samarbete med Volkswagen, kommer modellen baseras på Volkswagens MEB-plattform, som bland annat även Volkswagen ID.4 baseras på. Modellen kommer ha en räckvidd på 50 mil på en enda laddning. Namnet kommer avslöjas senare i år.

Ford bäst säljande modell i Europa

Den andra modellen som kommer introduceras är den elektriska versionen av Ford Puma, vilken är Fords bäst säljande modell i Europa. Den kommer anlända till marknaden 2024.

Den sista modellen kommer vara en sportig crossover. Även den förväntas baseras på Volkswagens MEB-plattformen.

Ford Transit Custom lanseras som elversion nästa år, så även Ford Tourneo Costom. Elversionerna av Ford Transit Courer, och Transit Courer Multi Purpouse anländer nästa år.

– Vår marsch mot en helelektrisk framtid är en absolut nödvändighet för Ford att möta mobilitetsbehovet hos kunder i ett föränderligt Europa, säger Jim Farley, president och vd för Ford Motor.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com