Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Uber storsatsar på el – tecknar avtal med Renault/Nissan

Ska erbjuda rabatterade priser till europeiska Uber-förare

Senast år 2040 ska Uber vara en helt eldriven plattform.
800 miljoner dollar avsätts för att hjälpa förarna med omställningen,
Samtidigt har ett avtal tecknats med Renualt/Nissan-koncernen för att elektrifiera transporter i Europa och förenkla omställnignen.

Tidigare i somras lanserades Uber Green i Sverige. Genom ett knapptryck kan tjänstens användare i Stockholm och Göteborg numera välja att alltid åka med elektrifierade fordon.

Nu ger Uber ett löfte om att de ska ha en helt eldriven plattform senast 2040.

Det första delmålet är att 50 procent av alla kilometer som körs i de europeiska storstäderna London, Paris, Madrid, Berlin, Amsterdam, Bryssel och Lissabon ska ske med elbil år 2025. Totalt har 800 miljoner dollar (över 7 miljarder kronor) avsatts av företaget för att stötta deras förare globalt att gå över från fordon med förbränningsmotor till just elektrifierade fordon.

– Som den största mobilitetsplattformen i Europa har vi ett ansvar för vår
klimatpåverkan och vi vill bidra till mer hållbara städer, säger Peter Löfstrand, Nordenchef på Uber, i ett pressmeddelande.

Nu i veckan tecknades också ett avtal mellan Renault/Nissan-alliansen och Uber. Därigenom ska Uber-förare i Europa få rabatterade priser på elbilar i Europa. Det gäller då elbilarna Nissan Leaf och Renault Zoe, men också kommande elbilsmodeller som inte har släppts än.

Enligt Japan Times följer detta ett lyckat pilotprojekt som gjorts mellan de båda parterna i London. De rapporterar också att Nissan lovat att erbjuda 2 000 Nissan Leaf till lägre priser åt europeiska Uber-förare.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com