Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ford: Som en cross, skoter och fyrhjuling - samtidigt

Nu kommer Ranger i Raptor-version

Nu kommer populära pickisen Ford Ranger i Raptor-version. Bilen får hela 500 Nm och passar både som arbetshäst och äventyrsbil, enligt Ford. Finns att köpa i Sverige om cirka en månad.

Ford Ranger har länge varit en av Europas mest sålda pickup-bilar. Nu kommer den som Ford Ranger Raptor med en 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor, med 213 hästkrafter och ett vridmoment på 500 newtonmeter. Ledningen för Ford i Europa använder ganska stora ord när de ska beskriva bilen:

– Glöm allt du trodde att du visste om pickuper; vår nya Ford Ranger Raptor är i en klass för sig. Bilen kan ta sig igenom de mest prövande väg- och väderförhållanden du kan tänka dig, en riktig tuffing, helt enkelt, säger Leo Roeks, Performance Director på Ford Europe.

Bilen har förstärkt chassi och tåligare stötdämpare, enligt Ford går bilen alltid stabilt, oavsett underlag.

– Det som är unikt med vår nya Ranger Raptor är hur bra den går på de vildast tänkbara vägarna, samtidigt som den rullar som en lyxbil på vanliga vägar. Bilen är byggd på den känsla och kapacitet som föregående Ranger hade, men nu har vi tagit den ett steg till. Att köra en Ranger Raptor är onekligen en speciell känsla, säger Damien Ross, chefsingenjör på Ford.
Ranger Raptor finns i färgerna Ford Performance Blue, Colorado Red, Shadow Black, Frozen White och Conquer Grey.

Enligt Fords pressutskick är den som en cross, snöskoter och fyrhjuling på samma gång. Även om vi inte har kört bilen vågar vi påstå att det här är överdrivet:

– Nya Ranger Raptor levererar alla tänkbara verktyg som en våghals kan tänkas behöva. Den är som en motocrosscykel, snöskoter och fyrhjuling i ett – det är verkligen den ultimata äventyrsbilen, säger Leo Roeks, Performance Director på Ford Europe.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com