Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ford Ranger Raptor kommer till Sverige

Tuff pickup aktuell för Sverige.

Vi trodde att den bara var avsedd för Australien. Men nu lovar Ford att ta hit terrängtuffingen Ranger Raptor.

När Ford presenterade en Raptorversion av sin mellanstora Ranger-pickup i vintras rann saliven till i en och annan hantverkares mungipa. För Ranger är förstås en praktisk vagn att frakta sina maskiner med och Raptor, det betyder inte så lite Clint Eastwood-attityd. En Raptor är byggd att gå som ett troll även när asfalten tagit slut.

Men sedan lade Ford en våt filt över entusiasmen och sade att Ford Ranger Raptor, den var enkom avsedd för den australiska marknaden. I Europa, och USA för den delen, fanns det ingen marknad för den typen av bil.

Nu har de tänkt om och Ranger Raptor kommer hit trots allt. Det kungjordes ingen annanstans än på datanördmässan Gamescom i tyska Köln. Och det finns det en anledning till, nämligen att bilen kommer att finnas med i bilspelet Forza Horizon 4.

Tacka vet jag Pong.

Det må vara hur som helst med den saken, det viktiga är att bilen – den verkliga, fysiska bilen alltså, inte en digital rendering av den – kommer att börja säljas på den svenska marknaden någon gång i mitten av nästa år.

Då kommer den att en tvåliters dieselmotor på 213 hästkrafter, tioväxlad automatlåda och enorma stötdämpare från amerikanska Fox. Kom ihåg, Raptor är byggd för att gå som ett troll även när asfalten tagit slut. Vad den kommer att kosta? Det får vi inte veta. Inte än.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com