Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ferraris nya modell hyllar svenska Anita Ekberg

Ferrari Roma sägs vara ”La Nuova Dolce Vita”

Ferrari riktar in sig på livsnjutning och stil med sin nya modell.
La Nuova Dolce Vita var ledorden när nya modellen Ferrari Roma visades upp. En hyllning till den klassiska filmen med svenska Anita Ekberg.
Det italienska märket tycker att det ljuva livet ska innehålla 620 hk!

Med sin nya modell Roma som visades upp på ett event sent i går kväll och i natt satsar Ferrari på att särskilja sig ännu mer från andra sportbilsmärken genom design, livsstil och italiensk  känsla och stil.

Ferrari kallar det La Nuova Dolce Vita, Det nya ljuva livet, och presenterar sin nya modell Roma när bilen poserar vid fontänen vid Spanska trappan i Rom. De går däremot inte lika långt som regissören Fredrico Fellini som lät det svenska bombnedslaget Anita Ekberg bada i Fontana di Trevi när hon spelade amerikansk filmstjärna i filmen ”La Dolce Vita”. Scenen är världsberömd och gjorde Anita Ekberg till en ikon. På svenska heter filmen ”Det ljuva livet” och hade biopremiär 1960.

Nya Ferrari Roma är just en blinkning till Det ljuva livet. Bilen sägs vara något av en hyllning till det glada sorglösa ljuva liv som ska ha rått i Rom på 1950- och 1960-talet. I Ferraris värld innebär det en linjeskön sportbil med 620 hk, lite som en 812 i miniatyr, fronten och strålkastarna påminner om nya SF90.

Annars är bilen helt ny. Interiören är lite extra designad med tvåtonsskinn och linjer som ramar in varje sittplats. Ferrari säger att bilen är en 2+, vilket innebär att två passagerare färdas extra lyxigt. Föraren har två nya digitala skärmar att titta på, även varvräknaren är numera datoriserad.

Även passageraren har en liten skärm att sysselsätta sig med, den återspeglar information och funktioner från den större skärmen i mitten och förarens skärm.

När det gäller gäller mekaniken så är den välbekant från Portofino. Det handlar om en V8 på 3,9 liter med dubbelturbo. Den ger 620 hk vid 7500 varv och ett vridmoment på 760 Nm.  Med dubbelkopplingslåda från SF90 Stradale klarar bilen sprinten till 100 km/h på blott 3,4 sekunder. Toppfarten är 320 km/h. Det kan man kalla det ljuva livet.

Förra veckan berättade vi på BytBil att Ferrari ska bredda sitt sortiment till annat än bilar, bland annat står kläder och restauranger på menyn. Men även bilutbudet är nu större än någonsin. Och nästa år väntas Ferrari visa sin nya suv. Strategin verkar fungera, för börskursen pekar uppåt.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com