Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Är det här snyggaste Ferrarin just nu?

Ferrari släpper läcker film på nya modellen Roma

Är Roma den vackraste Ferrari-modellen som finns just nu?
Vissa Ferrari-entusiaster tycker till och med att den överglänser 812 Superfast.
En ny video från Ferrari gör att man är benägen att hålla med dem.

Ferraris mittmotorbilar är direktstyrda banmonster som utstrålar aggressivitet och kraft. Frontmotorbilarna har vackrare linjer och utstrålar mer skönhet och harmoni. De är inte lika direktstyrda för att de ska kunna vara mer körbara i vardagstrafik.

Den allra vackraste modellen kan mycket väl vara nya Ferrari Roma. Den har proportioner som gör att ögonen nästan inte kan se sig mätta. Ferrari släpper nu en film som visar upp Roma och ”La Dolce Vita” i sin fulla prakt. Det är bara att se och njuta här ovan. Filmen innehåller till och med en liten biljakt, men du får själv klicka i gång den för att se hur det slutar.

Anledningen till att lansera Roma är att Ferrari vill nå nya kundgrupper, även kvinnor. Bilen kommer att kosta drygt två miljoner kronor, och bygger på samma chassi som Portofino, med en dubbelturbo-V8 på 620 hk. Dock ska den vara än mer komfortabel och optimerad för vardagsbruk. Men vi är helt säkra på att Roma kommer mer till sin rätt på kurviga bergsvägar än trånga Rom-gator.

Nya Ferrari Roma är en blinkning till Det ljuva livet, La Dolce Vita. Bilen sägs vara något av en hyllning till det glada sorglösa ljuva liv som ska ha rått i Rom på 1950- och 1960-talet. I Ferraris värld innebär det en linjeskön sportbil med 620 hk, lite som en 812 i miniatyr, fronten och strålkastarna påminner om nya SF90.

Interiören är lite extra designad med tvåtonsskinn och linjer som ramar in varje sittplats. Ferrari säger att bilen är en 2+, vilket innebär att två passagerare färdas extra lyxigt. Föraren har två nya digitala skärmar att titta på, även varvräknaren är numera datoriserad.

Även passageraren har en liten skärm att sysselsätta sig med, den återspeglar information och funktioner från den större skärmen i mitten och förarens skärm.

När det gäller gäller mekaniken så är den välbekant från Portofino. Det handlar om en V8 på 3,9 liter med dubbelturbo. Den ger 620 hk vid 7500 varv och ett vridmoment på 760 Nm.  Med dubbelkopplingslåda från SF90 Stradale klarar bilen sprinten till 100 km/h på blott 3,4 sekunder. Toppfarten är 320 km/h. Det kan man kalla det ljuva livet.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com