Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Video: "Ferrari Roma är helt fantastisk"

Här är videon som ger en riktigt bra inblick i Ferraris nya vackra modell, Roma.
– Interiören är helt fantastisk, här skulle jag gärna spendera mycket tid, säger Youtubern Sam Fane, på kanalen ”Seen Through Glass”.

Den allra vackraste modell som Ferrari har skapat kan mycket väl vara nya Roma. Den har proportioner som gör att ögonen nästan inte kan se sig mätta. Youtubern Sam Fane, som rattar kanalen ”Seen Through Glass” är lyrisk när han får se bilen i sin fulla prakt hos den brittiska bilhandlaren Dick Lovett.
Framför allt imponeras han över interiören och beskriver ingående känslan att sitta bakom ratten.
– Bilen är vacker, men det är på insidan som man verkligen tappar andan, säger Sam Fane. Det är här perfektion och ett stor förbättring av Ferrari. Se på alla detaljer!
– Här skulle jag gärna spendera mycket tid.

Interiören är lite extra designad med tvåtonsskinn och linjer som ramar in varje sittplats. Ferrari säger att bilen är en 2+, vilket innebär att två passagerare färdas extra lyxigt. Föraren har två nya digitala skärmar att titta på, även varvräknaren är numera datoriserad.

Nya Ferrari Roma är en blinkning till Det ljuva livet. Bilen sägs vara något av en hyllning till det glada sorglösa ljuva liv som ska ha rått i Rom på 1950- och 1960-talet. I Ferraris värld innebär det en linjeskön sportbil med 620 hk, lite som en 812 i miniatyr, fronten och strålkastarna påminner om nya SF90.
Roma fyller en lucka i modellprogrammet, en ”bekväm GT-bil med V8-frontmotor med coupékaross men utan fyrhjulsdrift”. Och med en tjänstevikt på 1 570 kg ska Roma klara sprinten 0-100 km/h på 3,4 sekunder. Som första GT-modell från Ferrari har Roma även en avancerad stabilitetskontroll som aktivt reglerar sladdvinkel genom bland annat aktiv diff och reglering av det hydrauliska trycket till bromsoken.

Ferrari vill nå nya kundgrupper, även kvinnor. Bilen kommer att kosta drygt två miljoner kronor och ska vara mer komfortabel och optimerad för vardagsbruk.
Exemplaret som Sam Fane får klämma och känna på är en förproduktionsmodell som ska locka kunder till bilhallen i Swindon. För än så länge har inga Ferrari Roma levererats.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com