Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ferrari-klippet – på exekutiv auktion

Lyxbedragarens superbil såld av kronofogden

Den 29-årige mannen lurade sina offer på miljoner genom att ta lån i deras namn.

För pengarna köpte han ett antal lyxbilar.

Nu har hans Ferrari 488 GTB sålts på exekutiv auktion av kronofogden – och offren kan få tillbaka en slant.

Den 29-årige bedragaren levde lyxliv och hade två Ferrari-bilar, en Lamborghini Aventador, En Mercedes C63 AMG och en BMW i8, en av Sveriges absolut exklusivaste vagnparker.

Men allt var en bluff. Den 29-årige mannen fick sina offer att låna ut sitt bank-ID för en investering, sedan stal han deras pengar. Han har även lurat flera kreditinstitut på pengar. Bland annat har två idrottsmän blåsts på pengar. Totalt tros mannen ha kommit över cirka 100 miljoner kronor.

I oktober förra året sprängde någon hans ena Ferrari, en 458. Som tur är hade mannen ytterligare ett rött vrålåk, en Ferrari 488 GTB och ett antal andra lyxbilar. Men glädjen blev kortvarig. Kronofogden hittade mannens bil gömd i en lagerlokal i Malmö och beslagtog den för att säkra en del av fordringarna. Nyligen var mannen uppe i hovrätten för sina gärningar, och i veckan kom domen: två år och nio månaders fängelse för ett 30-tal fall av grova bedrägerier.

Samtidigt har kronofogden sålt hans Ferrari 488 GTB av 2016 års modell på exekutiv auktion. Bilen har gått 1600 mil och har en del repor och skador efter bedragarens framfart.  Den saknar servicebok, men är alldeles nyservad hos Autoropa och de 670 hästkrafterna verkar vara i bra trim av serviceprotokollet att döma.

Kronofogden fick ut 1,9 miljoner kronor för bilen, vilket får anses vara ett rejält klipp för köparen, även om garantier man får hos en bilhandlare uteblir. Motsvarande objekt på BytBil kostar omkring 2,3 miljoner kronor.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com