Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Guld-Ferrarin såld för 4,6 miljoner

Finns bara 4 exemplar i världen

En Ferrari målad i guldmetallic såldes i går på Sotheby’s auktioner i London. Bara fyra Ferraribilar har fått färgen från original. Bilen som är renoverad i varje detalj gick för 4,6 miljoner kronor.

En Ferrari ska vara röd sägs det. Alla håller inte med. Den ursprunglige ägaren som beställde denna Ferrari 512 BB från fabriken i Modena i Italien 1977 lyckades få Ferrari att måla den i den ytterst ovanliga färgen Oro Chiaro Metallizzato. En extra skimrande guldmetallic som fick bilen att verkligen glimra.

Huruvida det är passande på en Ferrari 512 BB med V12-motor som gör 280 km/h överlåter vi åt läsaren att avgöra, bilen var bland det värsta du kunde ha på 1970-talet.

Den guldlackerade bilen såldes i alla fall till en ny ägare 1987 som tyckte att guldlacken var hemsk och laserade om bilen – i Ferrariröd. När bilen upptäcktes i ett garage 2015 insåg de nya ägarna att den egentligen skulle vara guldfärgad igen – och lämnade in den till renoveringsspecialister i Modena.

Operationen visade sig vara rejält värdehöjande – för i går såldes bilen för hela 4,6 miljoner kronor. Det är nästan det dubbla priset vad en röd Ferrari 512 BB i motsvarande skick kan kosta.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com