Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Super-Ferrarin säljs av Kronofogden

Hittade svenske bedragarens miljonbil gömd i förråd

Den ena Ferrarin sprängdes för den 29-årige svenske bedragaren. Nu förlorar han även sin andra Ferrari. Kronofogden säljer hans 488 GTB med 670 hk på exekutiv auktion.

Den 29-årige misstänkte bedragaren levde lyxliv och hade två Ferrari-bilar, en Lamborghini Aventador, En Mercedes C63 AMG och en BMW i8, en av Sveriges absolut exklusivaste vagnparker.

Men allt var en bluff. Den 29-årige mannen fick sina offer att låna ut sitt bank-ID för en investering, sedan stal han deras pengar. Han har även lurat flera kreditinstitut på pengar. Bland annat har två idrottsmän blåsts på pengar. Totalt tros mannen ha kommit över cirka 100 miljoner kronor.

I oktober förra året sprängde någon hans ena Ferrari, en 458. Som tur är hade mannen ytterligare ett rött vrålåk, en Ferrari 488 GTB och ett antal andra lyxbilar. Men glädjen blev kortvarig. Kronofogden hittade mannens bil gömd i en lagerlokal i Malmö och beslagtog den för att säkra en del av fordringarna. Nyligen var mannen uppe i hovrätten för sina gärningar, och domen väntas avkunnas inom kort.

Samtidigt säljer kronofogden hans Ferrari 488 GTB av 2016 års modell på exekutiv auktion. Bilen har gått 1600 och har en del repor och skador efter misstänkte bedragarens framfart. Men hugade spekulanter har redan bjudit 1870 000 kronor för bilen.

Den saknar servicebok, men är alldeles nyservad hos Autoropa och de 670 hästkrafterna verkar vara i bra trim av serviceprotokollet att döma. .

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com