Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Fem anledningar att skaffa en sportbil

Vacker design, eller bara kul att köra – vad lockar?

Större
Stäng
  • Audi R8. Foto: Pixabay
    Audi R8. Foto: Pixabay
  • Audi R8. Foto: Pixabay

En vacker design, berättar bilen om din personlighet, eller är det helt enkelt kul att köra? Det finns många anledningar att köpa en sportbil, här är fem av dem.

Sommaren må vara på gång att förvandlas till höst, och det är kanske inte högsäsong för sportbilar. Även om det kanske inte känns så, kan det ändå vara dags att redan nu snegla mot nästa år och börja kika på en sportbil. The Supercarblog har gett fem anledningar att skaffa en sportbil. 

 

Körglädjen
Den första anledningen kanske också är det starkaste argumentet att faktiskt köpa en sportbil, och det är den höga körkvaliteten. Sportbilarna är specifikt byggda för att ge en körglädje, till vem som än kör bilen. Du kommer känna en stor skillnad mellan en konventionell bil och en sportbil. 

Andrahandsvärdet
Som du vet så börjar en bil tappa i värde så fort du har köpt en ny bil. Den tappar mellan 15 till 35 procent av sitt värde på tre år. Dock tenderar sportbilen att behålla sitt värde lite längre. Den är ett bättre sätt att få valuta för pengarna. Och har den dessutom ägts av en känd person eller har en intressant historia blir den ännu mer värd.  

Vacker design
Du kommer antagligen bli glad varje gång du tittar på din sportbil och dess design. Dessutom sticker bilen antagligen ut när du kör den. 

Sportbilen berättar om din personlighet
När de flesta köper en sportbil så går ofta en dröm i uppfyllelse. Samtidigt är det många människor som ser dem som samlarobjekt. Med en snygg design kan en bil berätta om din personlighet för världen. För att kunna göra detta så behöver du hitta en sportbil som berättar för alla vilken typ av person du är. 

Det är rolig att köra 
Det kanske är en larvig anledning, men det är väldigt kul att ha en sportbil som är av högsta kvalitet. Vill du dessutom åka på långa turer är sportbilen det bästa alternativet. Tighta kurvor och en precis styrning gör att man kan ha kul samtidigt som man kan vara säker på att få en trevlig körtur. 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com