Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Experten: 10 bilar som ökar i värde

Blocketfynden som både är roliga och lönsamma

Här är de ultimata Blocketfynden som kan bli värda en förmögenhet i framtiden. Fynda dem för 30 000 kr i dag – bli rik om några år. Brittiska bilexperter har listat de bästa fynden.

Klassiska bilar kan i vissa fall vara en bättre investering än börsen. En av de modeller som ökat allra mest i värde de senaste tio åren är klassiska luftkylda Porsche 911-modeller som i genomsnitt gått upp med 263 procent enligt Bloomberg. Den som köpte en Porsche 911 turbo för 300 000 kr för tio år sedan har tjänat en miljon kronor på sitt bilägande. Sedan tillkommer förstås kostnader för underhåll och garagering.
Men vilka är framtidens fyndbilar? Brittiska bilexperter från Select Car Leasing tror sig sitta inne på svaret.
– Bilmarknaden är verkligen radikalt annorlunda jämfört med för 15 år sedan. Satsningar för att sänka utsläppen leder till mer och mer skrotning. Därför kan en tidig 90-talare bli en klassiker, säger Mark Tongue på Select.
Här är tio bilfynd du kan göra i dag som experterna pekar ut som framtida klassiker som kommer att öka i värde.

Audi TT 3.2 Generation 1
När modellen kom 1998 sålde den som smör. I dag är de inte lika eftertraktade, och versionen du ska fynda är 3,2 med en motorstark V6:a som gör bilen rolig att köra. Bilen blir din från cirka 60 000 kr.

Alfa Romeo 147 GTA
Den ovanliga GTA-modellen med skönsjungande sexa på 250 hk är grymt rolig att köra. Dessutom underskattad på begagnatmarknaden. Du hittar troligen ett fint ex för under 100 000 kr.

Ford Mondeo ST220
Ford Mondeo är en bil som är väldigt underskattad i Sverige, och bilen som nu har 15 år på nacken skrotas ut i snabb takt. De fina exemplar som blir kvar av sportversionen ST220 kommer att vara framtida klassiker. Fynda i dag för under 20 000 kr!

BMW Z4 3.0i
BMW Z4 har fina linjer, men ses av många som en ganska osexig roadster med osportsliga köregenskaper. Men det kommer klassikermarknaden att strunta i. Bilen är ändå ingen dussinvara och kommer att bli värdefull med sitt klassiska utseende. Du kan vinterfynda ett exemplar från cirka 70 000 kr.

Renault Clio Sport
Äldre sportmodellen av Renault Clio är redan riktigt ovanlig, men väldigt rolig att köra. 0-100 går under sju sekunder, och bilen kostar fortfarande relativt lite.

Mazda MX-5 Miata generation 1
Om du hittar ett fint rostfritt exemplar av första generationens Miata, köp! Priserna för modellen stiger brant nu. Originalet av denna ikoniska modell kommer att vara en god investering.

Honda CR-X Del Sol
I Sverige är det här en ovanlig modell, men det går att hitta fina exemplar på Blocket för under 30 000 kronor. Modellen är en cool sportbil med två stolar och targatak.

Citroën C6
Den sista Citroenen med egen karaktär och unik design, dessutom utrustad med gashydraulisk fjädring som gör att du svävar fram. Bilen blev aldrig någon riktig succé i Sverige, men det går att hitta fina tidiga exemplar till fyndpris.

Volvo 850 R
Det finns vanliga 850-bilar i drivor i Sverige och det drar än så länge ner värdet även på R-bilarna. Men hittar du en fin 850 turbo av R-modell – köp! Bilen kommer sannolikt att åtnjuta en rejäl värdeökning, och under tiden kan du ha roligt på vägen med den snabba turbomotorn. Prisökningen har redan börjat, och toppexemplar kan gå för runt 150 000 kr.

Saab 900 Turbo generation 1
Den klassiska Saabturbon är redan kult i Sverige och har ökat kraftigt i värde de senaste åren. Dessutom börjar det bli väldigt svårt att hitta fina exemplar i Sverige. De brittiska experterna hävdar dock att bilen fortfarande är ett fynd. Här kan det löna sig att importera från kontinenten eller USA.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com