Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Everrati och Superformance samarbetar – skapar elektrisk Ford GT40

Vill behålla GT40:s unika köregenskaper

Större
Stäng
  • Protoypen av Ford GT med elektrisk drivlina
    Protoypen av Ford GT med elektrisk drivlina. Foto: Everrati/Facebook.
  • Protoypen av Ford GT med elektrisk drivlina. Foto: Everrati/Facebook.

Två konverteringsfirmor ska samarbeta för att återskapa den ikoniska modellen Ford GT40. I stället för en förbränningsmotor får den en elektrisk drivlina.

Everrati specialiserar sig på att konvertera Porsche 911, Land Rovers och Mercedes-Benz SL så att de körs på el. Superformance är i sin tur kända för att bygga moderna versioner av Shelby Cobra och andra modeller. Nu kommer de två företagen samarbeta och skapa en Ford GT40 med en elektrisk drivlina. 

För tillfället är projektet i prototypfasen, men de kommer använda sig av Superformance GT40-chassi som företaget erbjuder flera versioner av. Vanligtvis används en mittmonterad förbränningsmotor, men Everrati kommer utveckla en elektrisk drivlina och arbetet kommer genomföras på en tidigare amerikansk flygbas i England. Everratis mål är att producera en drivlina som samtidigt gör att GT40 behåller sina köregenskaper, förutom att den köra på el då. 

För tillfället tillverkar Everrati en elektrisk Porsche 911 som genererar upp till 500 hästkrafter. Det kan jämföras med motorn som sitter i Superformance GT40, en motor på sju liter som levererar upp till 575 hästkrafter. 

LÄS MER: Ford Mustang Mach-E sätter världsrekord – effektivast i världen

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com