Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

En Chevrolet Impala i sann militäranda

Har tre kronor från ett Viggenplan

Vill man ha en bil att köra i som hyllar den svenska försvarsmakten så är den här bilen antagligen perfekt: en Chevrolet Impala i militärfärger och har bland annat tre kronor från Viggen på dörrarna.

I Karlstad finns en minst sagt udda Chevrolet Impala, årsmodell 1960, och är värdig den svenska militären eftersom det är en hyllning. Bilen säljs på Blocket

Allt började med att Linus Lindberg och Christian Eriksson köpte och imponerade Impalan från USA i slutet av förra året. Men frågan var de skulle göra med den, förutom att renovera den? 

– Ska vi göra en bil i mängden? Nä, vi gör något roligt av den. Många gör gamla polisbilar av dem, målar dem i svart vit och har en siren på taket. Då tänkte vi till och tyckte att en svensk militärbil vore fränt. Så vi började smala på oss mycket militärkuriosa. Vi ville ha lite gött stuck på den, säger Christian Eriksson. 

En cool detalj med bilen, är att de tre kronorna på dörrarna är från ett riktig Viggenplan som de fick tag på från ett militärt överskottslager. Bilen har en 238 V8-motor på 4,6 liter och en tvåväxlad automatlåda.

Enligt Christian Eriksson har det intresset för bilen varit minst sagt högt. Första dygnet var det fem tusen personer som besökte annonsen. 

LÄS MER: Ytterst ovanlig Chevrolet Camaro SS RS – nyrenoverad

– Det har varit rätt många som velat byta, men vi vill helst sälja den. Vi har andra projekt som vi behöver pengar till. Men det är även många som tycker att den är häftig och det är många frågor. Det är roligt att ha en något udda bil, säger Christian Eriksson. 

Bilen är grundligt renoverad och gjordes på fritiden eftersom han jobbar som plåtslagare. Bland annat golvet, skuffgolvet och trösklarna har bytts ut. Den har en ny hei-fördelare, är nylackerad i lackbox, ny termostat samt vattenpump. Den har även fungerande värme, ny tank och armatur, nya bromsar, nylackerade fälgar samt nya däck. Inredningen består av kamouflagetyg som de köpte. Som växelspak används en handgranat, men attrapp, såklart. Den har även militärljus. 

Anledningen till att de ska sälja bilen, är att de har andra projekt på gång, och Impalan var ett roligt sidoprojekt i väntan på de andra.

– Vi hade tänkt att åka runt med den på olika bilträffar, men nu har ju Coronan satt stopp för det. Någon annan får ta över det när allt blir lugnt igen. 

Är man intresserad av bilen finns den i Karlstad för 180 000 kronor. 

LÄS ÄVEN: Ovanlig Corvette – ett av få exemplar i Sverige

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com