Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

De kan bli årets Miljöbästa bil 2021

Över 40 bilmodeller nominerades från början

Nu är det klart vilka sju bilmodeller som kan bli årets Miljöbästa bil, och det är sju elbilar som kan vinna priset. Därmed blir laddhybriderna, gas och vätgasbilarna slagna. 

Från början var det 40 olika bilmodeller, nu är de sju finalisterna som kan vinna priset som årets Miljöbästa bil 2021 utsedda av Gröna bilister.

Juryn som har utsett finalisterna har utvärderat bilarna utifrån miljö- och klimatpåverkan, men även säkerhet, användbarhet och ekonomi. 

– Finalfältet är mycket starkt. Vi gläds åt den snabba utvecklingen på elbilsmarkaden. Nu finns det konkurrenskraftiga elbilar i alla storleksklasser. För första gången aspirerar en elektrisk minibuss på titeln Miljöbästa bil (Peugeot e-Traveller, reds anm), säger Per Östborn, projektledare för Miljöbästa Bil 2021. 

LÄS MER: Klart: Volvo och Northvolt ska samarbeta

Bland de 40 nominerade bilarna fanns både biogasbilar, laddhybrider, en vätgasbil och elbilar, men det är bara renodlade elbilar som finns bland de sju modellerna som är kvar.

– Vi måste inse vidden av den omställning som ligger framför oss. Även om vi tror mycket på elbilar har vi inte råd att stänga dörren till andra hållbara alternativ, säger Marie Pellas, ordförande för Gröna Bilister. 

De som kan vinna priset som årets Miljöbästa bil är: Hyundai Ioniq electric, Hyundai Kona electric, Kia e-Niro, Peugeot e-Traveller, Skoda Enyaq (batteriet med 60 kWh), Tesla Model 3 (2WD eller 4WD), samt Volkswagen ID.4 (batteri med 52 kWh). 

I början av september utsees vilken bilmodell som vinner priset.

LÄS ÄVEN: Legos senaste skapelse: Lamborghini Sián FKP 37 – 400 000 bitar

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com