Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Därför har Mercedes gömt 9000 bilar på en flygplats

Svenske Ola Källenius mardrömsstart som vd

Här är bilden som symboliserar svenske Ola Källenius mardrömsstart som vd för Mercedes. 1000-tals parkerade bilar på ett flygfält i Tyskland. Bilarna är bara ett problemen som svensken nu måste ta itu med efter 100 dagar som vd.

Mercedes har haft ett motigt 2019 så här långt, med flera problem för nye vd:n Ola Källenius att ta itu med. Här är det senaste: 9000 parkerade suv:ar på en gammal flygplats i Ahlhorn i Tyskland. Bilarna är av modellerna GLE och GLS enligt tidningen Automobilwoche. Bilarna är tillverkade i Daimlers amerikanska fabrik i Tuscaloosa, Alabama.

Bland annat vrekar de ha drabbats av problem med stötfångare och säten. Enligt Automobilwoche ligger problemet inte hos Daimler, moderbolaget till Mercedes-Benz, utan hos underleverantörerna. Kunder som fått leverans uppges ha kommit med klagomål varför Mercedes stoppat leveranserna. Detta  har resulterat i ett enormt lager av bilar som nu ska åtgärdas tillsammans med underleverantörer. Dessa täcker nu hela landningsbanan på det gamla flygfältet.

Flygplatsen har tidigare använts för att parkera andra Mercedes-bilar under dieselgate.

Daimlers nye svenske vd Ola Källenius som nu suttit 100 dagar har dock andra värre problem att brottas med för Mercedes. Nyligen presenterade Daimler sin första kvartalsrapport med förlustsiffror på 10 år, minus 17 miljarder på ett kvartal.

Enligt uppgifter arbetar svensken nu stenhårt på en ny strategi för fordonsjätten som ska presenteras i november. Den största förändringen hittills sägs ska vara att svensken startat ett Twitter-konto, där det dock är ganska tyst.

I ärlighetens namn ska man dock säga att Ola Källenius ärvt en massa problem, bland annat tvingas han nu brottas med Mercedes egen dieselskandal som belastar reesultaträkningen för företaget. Efter en motig start på året har försäljningen tagit lite mer fart de senaste månaderna.

I november måste Ola Källenius ha en radikal lösning på hur Daimler ska få ner sina koldioxidutsläpp, tillsammans med Volvo säljer företaget Europas värsta klimatbovar och riskerar dyra EU-böter från 2021.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com