Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Mercedes höjer nya lill-suven för terrängen

Svenske chefen Ola Källenius visar bilen på klimatsmart event

Här är Mercedes egna spionbilder på deras kommande lill-suv GLA.
Bilen har fått tio centimeter högre markfrigång än nuvarande modell – och bättre terrängegenskaper
Svenske chefen Ola Källenius avtäcker bilen på ett miljövänligt digitalt event nästa vecka.

Normalt sett brukar biltillverkarna flyga in journalister till sina bilpremiärer runt om i världen. Till exempel flög Volvo nyligen in journalister från Sverige för att visa upp sin nya elbil XC40 Recharge i Los Angeles. Kanske inte så klimatsmart, så därför har Mercedes nu valt en annan lösning för nya suv:en GLA.

För första gången någonsin genomför företaget en helt digital avtäckning av en nya bilmodell. Daimlers svenske chef Ola Källenius avtäcker bilen på ett webbsänt event den 11 december.

Vad kan vi då förvänta oss av nya GLA? Jo, en modell med mer suv-karaktär och bättre terrängegenskaper än nuvarande GLA-modell. Mercedes har skickat ut teaserbilder av en maskerad GLA som kör terrängbanor och tunnlar som visar att bilen har fått markfrigången höjd med 10 centimeter. Det ska också göra att du sitter högre och har mer utrymme i framsätet. Även benutrymmet bak ska ha vunnit på att bilen byggs mer på höjden, trots att den är 1,5 centimeter kortare. Gamla GLA är ju mer av karaktören crossover än suv

Enligt Mercedes kommer bilen också att få uppdaterade assistanssystem med bland annat aktiv bromsassistent, kurvassistent, och ett system som varnar för cyklister och fordon samt fotgängare på övergångsställen.

När det gäller drivlinor så ärvs det mesta från vanliga A-klassen, vilket innebär nya fyrcylindriga motorer som drivs av diesel eller bensin med en effekt mellan 116 och 224 hästkrafter. Sannolikt kommer även GLA som laddhybrid, 250e, med sex mils räckvidd på elektricitet.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com