Redaktionen tipsar

Därför är unika Amazonen till salu

"Jag har inte tid att fixa Amarizzlin – nu får någon annan ta över""

Den enda Amazonen i världen med taksänkning, måsvingedörrar och V8.
Nu säljs den smått berömda bilen på Blocket.
– Men det är även bilens historia som gör den så speciell, säger säljaren Lincoln Eriksson i Nora.

En Amazon med mycket historia, kärlek, respekt, blod, tid, glädje och tårar i sig. Så beskriver nuvarande ägaren Lincoln Eriksson sin bil, som han ägt i drygt två år.
Han har till och med gjort ett rejält jobb med att skapa en hemsida – Amarizzlin.se – där så mycket som möjligt berättas om bilen och de tidigare ägarna.
– Jag skapade hemsidan när jag köpte bilen, för det finns massor av saker att berätta och det är historien som gör bilen speciell.
– Det fanns en hel del papper och tidningsurklipp som följde med i köpet, men jag kände på mig att det fanns mer att gräva fram så jag ringde runt och fick bland annat tag på en släkting till mannen som byggde bilen på 80-talet, han heter Ulf Carlsson.

I ett tidningsurklipp från 80-talet kan man läsa rubriken ”En Amazon för en tusenlapp är nu svår att känna igen”.
Bilbyggaren Ulf Carlsson från Smålandsstenar är intervjuad av lokaltidningen:
– Naturligtvis har jag stött på problem under arbetets gång. Ibland har jag att både pappa och svärfar i arbete också och min chef har jag också haft som god hjälp när det gäller det tekniska, berättade Ulf Carlsson.
– Det är klart att det kostat några timmar, en bra bit över 1000. Men det har varit ett roligt arbete och nu är det bara små detaljer kvar.

Bilen har bytt en del ägare efter att Ulf Carlsson byggde klart bilen. Och nu har den alltså fått namnet ”Amarizzlin”.
Varför?
– Det är ett hopkok av namn som betyder något för mig: min fru Maria, musikgruppen ZZ Top och så Amazon. Slår man ihop så får man ”Amarizzlin”, säger Lincoln Eriksson.

Du köpte den för drygt två år sen, men nu säljer du den alltså på Blocket.
– Ja, jag har inte tid att göra i ordning den till det skick den bör vara i. Det är ju jäkligt synd att en sån bil bara står övertäckt i min maskinhall år ut och år in, säger Lincoln Eriksson.
– Jag har startat eget företag och det innebär mycket jobb så jag inser att jag inte kommer ha tid att fixa till bilen. Känns nästan som ett personligt misslyckande.
– Om nästa ägare vill få ut bilen på gatan så måste bromsarna fixas, även ett läckande oljetråg och lite skavda headers. Motorn och växellådan måste monteras och nytt avgassystem byggas. Men det krävs mycket jobb med inredningen för att få den i utställningsskick, något den definitivt är värd.

Har du hunnit njuta av ”Amarizzlin” på vägarna?
– Nej, jag har faktiskt inte kört den en meter. Jag har bara rullat den in och ur maskinhallen när jag ska flytta på andra fordon inför vintern.
– Nu hoppas jag att någon tar över och ger bilen den uppmärksamhet som den förtjänar.

Se Blocket-annonsen här

Läs mer om ”Amarizzlin” här

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com