Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Cupras första elbil är född: Här är el-Born

Seats lyxigare systermärke tar över konceptet

Volkswagen-koncernens MEB-plattform har plats för många fler.
Senast i raden blir nya Cupra el-Born – ett något sportigt syskon till VW ID 3 med lansering 2021.

Nya Cupra El-Born bygger på VW-koncernens speciellt framtagna plattform för elbilar: MEB. Enligt det nysläppta pressmeddelandet ska den också produceras parallellt med Volkswagen ID 3 på fabriken i tyska Zwickau – en fabrik som numera bara ska tillverka elbilar.

Detaljer om Cupras första 100 procent elektriska modell kommer inte i överflöd. I samma pressmeddelande skrivs det bland annat att räckvidden når upp till 500 km tack vare nettobatterikapacitet på 77 kWh. Av någon anledning presenterar Cupra inte heller hur snabbt den sportiga elbilen kommer att göra 0-100 km/h. Istället presenteras det att el-Born kommer att göra 0-50 km/h på 2,9 sekunder.

Förväntningarna inom Cupra är dock stora.

– Cupra el-Born har alla de gener som finns i varumärket Cupra och är ett levande bevis på att prestanda och elektrifiering passar perfekt ihop. Detta gör det möjligt för oss att ta ett viktigt steg mot elektrifiering samt att öka både försäljning och marginal, säger Cupras vd Wayne Griffiths.

I början av 2021 ska leveranserna börja. Och prislappen då? Än så länge finns det ingen. Men det är nog inte orimligt att anta att Cupras första elbil blir något högre prissatt än Volkswagen ID 3 som börjar på 409.900 kronor, eller 349.900 kronor efter elbilspremien på 60.000.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com