Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Carina, 39: "Koenigsegg perfekta husbilen"

Ger fem stjärnor till "hotell Koenigsegg"

Kan man sova i en Koenigsegg? Javisst, om man är så liten att man får plats i framtrunken – och heter Carina Lima.
– Fem stjärnor, hotell Koenigsegg, skriver hon på Instagram.

Vi har skrivit en gång tidigare om den 39-åriga racingkvinnan Carina Lima från Angola. Hon har deltagit i GT-mästerskapen i Portugal 2012, och för fyra år sen korades hon till europamästare i Lamborghini Super Trofeo. Men det är på senare år som hon blivit riktigt känd – på grund av sin lilla Koenigseggsamling.
Carina köpte det första exemplaret av One:1 – med chassinummer 106 – som var bilen som användes i utvecklingen av efterföljarna. Det pratas om att bilen idag värderas till cirka 60 miljoner kronor.
Enligt uppgift äger hon ytterligare två bilar, även: en Agera RS och så senast en Regera, som tillverkats i endast 80 exemplar.
Hon ägde tidigare även en Agera R, men den sålde hon för att ha råd med One:1.

Carina publicerar gärna fina bilder på sina bilar, antingen sittande i dom eller stående på taket (jo, faktiskt).
Men den senaste bilden är aningen annorlunda, där hon visar att man faktiskt kan sova i sin Regera.
”När du är trött och behöver ladda både batterier och tanka bilen – då är det här den perfekta sovstunden. Fem stjärnor Hotel Koenigsegg” skriver hon på Twitter.
Hon är på tillfälligt besök i London med sin bil och frågan kvarstår om hon verkligen valde att sova i bilen istället för att välja hotellrum.
Nu gillar hon även att köra Regeran. I ett inlägg skriver hon:
– Enväxlade Regera-motorn är helt otrolig och galet snabb! Det finns inga ord som kan jämföra den här bilen med någon annan.

Hon älskar Koenigseggs så kallade ”Autoskin-system” där dörrar, front och huv öppnas med fjärrkontroll med hjälp av lätta hydraulikkomponenter som kopplats  in till de befintliga pumparna och datasystemet.
Sensorer ser till att inga dörrar eller luckor slår i något. Och så finns det ett estetiskt skäl bakom tekniken: man slipper få fingeravtryck på den fina bilen.

Fakta Koenigsegg Regera

En av världens snabbaste bilar – en laddhybrid där den konventionella förbränningsmotorn på 1100 hk kompletterats med tre elmotorer på sammanlagt 700 hk.

Alla motorer driver på bakhjulen och den sammanlagda toppeffekten är begränsad till 1500 hk. Bilen startar alltid med elmotorerna och förbränningsmotorn kopplas in först när bilen kommit upp i fart.

Genom att utnyttja elmotorns karaktäristik med fullt vridmoment redan från tomgångsvarvtal har Koenigsegg kunnat rationalisera bort den konventionella växellådan.
Koenigsegg tillverkar endast 80 exemplar med ett pris på cirka 18 miljoner kronor.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com