Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bygger brutalversion av Polestar 1 - från tv-spelet

Galna tv-spelsbilen blir verklighet

Tänk att få sätta kapsågen i en splitterny Polestar 1-hybrid värd 1,7 miljoner kronor. Designern Khyzyl Saleem ritade en brutal superversion av bilen till dataspelet Need for Speed Heat. Nu blir hans skiss verklighet när Polestar 1 byggs om av bilbyggarfirman Sekrit Studios.

Polestar 1 är Volvokoncernens nya superhybrid som tillverkas i märkets nya fabrik i Kina. Bilen har inte börjat levereras till kunder ännu, men det mesta är känt om Polestars första modell. Modellen bygger på Volvos spa-plattform och bilen har en fyrcylindrig VEA-motor som i kombination med laddhybriddrivlina ger smått hisnande 600 hk och 1000 Nm i vridmoment. Resultatet är den snabbaste bil Volvokoncernen har tillverkat.

Bilen har i första hand uppmärksammats för sin strama och eleganta nordiska design med influenser från Volvo P1800, signerat Thomas Ingenlath, vd för Polestar. Det har inte hindrat designern Khyzyl Saleem att skapa en extravagant digitial version till dataspelet Need for Speed Heat. Specialversionen är långt ifrån clean i sitt utseende och har förändrats radikalt från ursprungsbilen. Bilen har bland annat widebodykaross med gigantiska skärmbreddare, en enorm bakspoiler och ett stort antal nya luftintag utspridda på karossen. Var och en får bedöma om det är snyggt och smakfullt, men bilen är betydligt mer aggressiv och brutal än Polestars originalbil.

Nu visar det sig att den digitala skapelsen också kommer att bli en verklig bil. Bilbyggarföretaget Sekrit Studios har kommit över en Polestar 1 och satt sågen i karossen. De har släppt bilder på sitt Instagram-konto som visar hur de håller på att bygga om Polestar 1 den brutala tv-spelsbilen. De är bland annat i full färd med att bredda karossen med enorma skärmbreddare och ersätta Tors Hammar-strålkastarna med mer aggressiva skapelser.

Inom ett par månader ska det färdiga resultatet vara klart, och eftersom Polestar 1 inte har börjat levereras till kunder gissar vi att bilmärket själva har ett finger med i spelet här. Polestar gick nyligen ut och berättade att produktionen har startat vid den nya eleganta fabriken i Chengdu i Kina. De första bilarna till kunder ska levereras i slutet av året till prislappen 1,7 miljoner kronor.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com