Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bilder o film: Se Polestarbilen från tv-spelet i verkligheten

Tv-spelsbilen med 600 hk visas upp i Las Vegas

Här är första bilderna av Polestar 1 från tv-spelet Need for Speed Heat. Bilen från tv-spelet har nu byggts i verkligheten och visas på Sema Show nästa vecka. Polestar-coupén med 600 hk har fått extra allt av bilpimparen Sekrit Studios.

Polestar-vd:n och Volvos tidigare designchef Thomas Ingenlath sägs vara en anhängare av ren och avskalad skandinavisk design. Han måste drömma mardrömmar hemma i sängen i Göteborg om tv-spelsversionen av hans Polestar 1 som nu blivit verklighet.

Den nya specialversionen av Polestar 1 är byggd efter en förlaga och omslagsbil i det kommande tv-spelet Need for Speed Heat. Nästa vecka har både bilen och tv-spelet världspremiär på Sema Show i Las Vegas.

I tv-spelet kan du känna på hur det känns att köra ifrån polisen med en ombyggd Polestar 1 laddhybrid med 600 hästkrafter. Bara att hoppas att betteriet inte laddar ur mitt under biljakten.

Polestar 1 är Volvokoncernens nya superhybrid som tillverkas i märkets nya fabrik i Kina. Bilen har inte börjat levereras till kunder ännu, men det mesta är känt om Polestars första modell. Modellen bygger på Volvos spa-plattform och bilen har en fyrcylindrig VEA-motor som i kombination med laddhybriddrivlina ger smått hisnande 600 hk och 1000 Nm i vridmoment. Resultatet är den näst snabbaste bil Volvokoncernen har tillverkat. Bilen gör 0-100 på 4,2 sekunder.

Bilen har i första hand uppmärksammats för sin strama och eleganta nordiska design med influenser från Volvo P1800, signerat Thomas Ingenlath, vd för Polestar. Det har inte hindrat designern Khyzyl Saleem att skapa en extravagant digital version till dataspelet Need for Speed Heat. Specialversionen är långt ifrån clean i sitt utseende och har förändrats radikalt från ursprungsbilen. Bilen har bland annat widebodykaross med gigantiska skärmbreddare, en enorm bakspoiler och ett stort antal nya luftintag utspridda på karossen. Var och en får bedöma om det är snyggt och smakfullt, men bilen är betydligt mer aggressiv och brutal än Polestars originalbil.

Bilbyggarföretaget Sekrit Studios har skapat den ombyggda bilen som nu kommer att kunna beskådas i Las Vegas. Polestar gick nyligen ut och berättade att produktionen har startat vid den nya eleganta fabriken i Chengdu i Kina. De första bilarna till kunder ska levereras i slutet av året till prislappen 1,7 miljoner kronor.

 

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com