Redaktionen tipsar

Kan visas nästa vecka: Elbilen Polestar 2

Så blir Volvokoncernens Teslautmanare

Inom kort dras täckelsen av för nya elbilen Polestar 2. Bilen blir Volvo-koncernens första helt elektrifierade. Polestar 2 ska utmana Tesla Model 3. Enligt uppgift får bilen 400 hk och en räckvidd på 48 mil.

Polestar har skickat ut en försmak på nya elbilen Polestar 2 som presenteras inom kort, kanske redan nästan vecka.
Bilen visar bilens korta bagagelucka och är en indikation på att den kommer att likna konceptbilen Volvo 40.2. Ett designspråk som troligen kommer att delas med nya Volvo V40, på samma sätt som Polestar 1 bär släktskap med Volvo S90.

Bilen får även en genomgående ljusramp på bakstammen, som är en av de starkaste designtrenderna inom bilbranschen just nu.
Polestar antyder också att de sitter på lösningen för att du ska slippa krånglande navigationssystem och besvärlig röststyrning i bilen.
Enligt C-Net får bilen 400 hästkrafter, 48 mils räckvidd på el. Den kommer att kosta ungefär 500 000 kronor, vilket gör den till en tuff konkurrent till Tesla Model 3.

I Polestars utskick utlovas även tre faser i lanseringen: 8 januari, 23 januari och 4 februari. Gissningsvis visas hela bilen upp i bildform nästa vecka, i början av februari kan du förbeställa den och 4 februari får pressen provsitta den. Sedan blir det sannolikt provkörning senare under året.

Volvokoncernen kan blicka tillbaka på ännu ett rekordår under 2018, femte året i rad med ökning. Totalt såldes 642 000 bilar. Och vd Håkan Samuelsson tror att ökningen fortsätter:
– Det finns inga tecken på nedgång. Vår tillväxt kommer från styrkan i våra produkter som verkligen tar marknadsandelar. Därför är vi optimistiska att det här året blir ytterligare ett rekordår och att nästa år blir ytterligare ett tillväxtår, säger han till Automotive News.
Samtidigt är han tydlig med att det kommer att ta tid innan nya märket Polestar blir lönsamt.
– Det kommer att ta några år. Fram tills dess kommer de att hjälpa oss med utvecklingen av elektrifiering. Vi kommer att använda tekniken de utvecklar i våra elbilar.
Så räkna med att tekniken från Polestar 2 inom kort även kommer i Volvobilar.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com