Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Brett utbud av nya Peugeot Expert

Världspremiär i april

Peugeot vill visa vägen in i framtiden med moderna innovationer som underlättar i arbetslivet när de presenterar nya Expert.

Den nya bilen är byggd på den franska koncernens modulära EMP2-baserade bottenplatta, samma som bland annat nya Peugeot 308 är byggd på, erbjuds i flera versioner för olika behov, bland annat med dubbelsoffa eller dubbelhytt med upp till sex säten i olika volymskåp, chassi för branschanpassade påbyggnationer och familjebilen eller VIP-transportören Peugeot Traveller med nio sittplatser.

Funktionen Driver Attention Alert är en kamera mäter bilens rörelser och jämför dem med rattens vinkel för att upptäcka om föraren är ouppmärksam och varnar både visuellt och ljudligt. Funktionen kan också föreslå en paus efter två timmars oavbruten körning. Till det erbjuds även trötthetsvarnaren ”LDWS” som reagerar om föraren vinglar till och kör över de vita väglinjerna, broms- och avståndsfunktion samt kollisionsvarnare inbyggd i farthållarfunktionen som också läser av hastighetsskyltarna på vägen och varnar föraren.

Eftersom Expert byggs på samma plattform som nya 308 är den mellan 100 och 400 kg lättare än konkurrenterna i klassen trots alla förstärkningar och anpassningar som gjorts för yrkesbilar. Expert levererar därmed klassens lägsta förbrukningssiffror samtidigt som bilen får lasta 100 till 150 kg mer än sin föregångare.

Med den snålaste dieselmotorn på 1,6-liter med Stop&Start och 115 hästkrafter i kombination med en sexväxlad manuell låda stannar förbrukningen på knappt över en halv deciliter – 5,1 l/100 km och utsläppen av CO2 är 133 gram/km.

Modellen är också en av få yrkesbilar som har krocktestats av det internationella säkerhetsinstitutet Euro NCAP. Resultatet blev fem stjärnor, vilket är högsta säkerhetsbetyg.

I Expert erbjuds också flera olika uppkopplade system som : PEUGEOT Connect Fleet Management och Peugeot Connect SOS och Assistance (landsspecifikt).

Nya Expert har världspremiär på bilsalongen i Birmingham i april 2016 och lanseras i Sverige under sommaren.

Foto: Peugeot
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com