Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bildextra: Nya Peugeot i-Cockpit® för våra sinnen

Med dofter och röststyrd 3D-skärm

Peugeot har släppt bilderna på den nya generationens Peugeot i-Cockpit® och först ut blir nya 3008-modellen. Vi tar en titt redan nu på den spännande och futuristiska förarmiljön.

De nya bilderna visar upp Peugeots vision av nästa generations interaktiva förarmiljö Peugeot i-Cockpit® som utvecklats för kommande modeller. Den är utformad för en säkrare, mer instinktiv och naturlig körupplevelse där själva instrumenteringen är placerad ovanför den kompakta ratten och är helt digitalt utformad. Det ska skapa en virtuell känsla tillsammans med den interaktiva pekskärmen i 3D som är röststyrd och uppkopplad.

Ergonomin är ännu mer förfinad i nya i-Cockpit® som dessutom har personliga inställningar för allt, så som kupébelysning och även doft.

Men den franska biltillverkaren vill gå ett steg längre i utformningen av Peugeot i-Cockpit® i kommande modeller och använda fler sinnen  Allt för att göra kör- och åkupplevelsen ännu mer intuitiv och njutbar.

Den senaste generationens Peugeot i-Cockpit® är fullmatad med modern teknologi som ska öka både komfort och säkerhet och ge alla i bilen en upplevelse utöver det vanliga, berättar Peugeot som listar följande nyheter:

– Den digitala instrumenteringen är placerad i exakt rätt höjd, ovanför ratten, med hänsyn till att föraren ska kunna ta del av informationen utan att släppa blicken från vägen. Det är en 12.3 tum stor högupplöst digital panel med futuristisk grafik, som innehåller all information föraren behöver. Vyn, utseendet och placeringen av hastighetsmätaren och andra instrument går att utforma efter personligt tycke och smak.

– Den kompakta ratten har fått ny design som ger bättre benutrymme och fri sikt till den upphöjda instrumenteringen.

– Knappar och vred har skalats ned till sju till antalet för att förenkla användningen. Den viktigaste informationen som radio, klimatanläggning, navigation, inställningar, telefon eller Mirror Screen, som tillåter en spegling av mobilen styrs via elegant utformade och flygplansinspirerade vippknappar i mittkonsolen.

– Bildskärmen med pekfunktion är placerad i överkant av mittkonsolen och mäter 8 tum. Den samlar inställningar och kommandon för olika funktioner som inte används lika ofta som knappfunktionerna, som till exempel förarhjälpsystem, multimedia, navigation,

– Bluetooth-telefon, PEUGEOT Connect Apps och bilens konfiguration.

– Självklart är nya Peugeot i-Cockpit® kompatibel med den bästa interaktiva teknologin som finns på marknaden. Röststyrt navigationssystem i 3D med trafikupplysningar i realtid med möjlighet att överföra informationen till det digitala fönstret i förarens synfält, röstkommandon på flera funktioner som att skicka och läsa upp sms, aktiva förarhjälpsystem samt spegling av mobiltelefonen via Apple CarPlayTM, Mirrorlink och Android Auto-teknologier.

Foto:  Peugeot
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com