Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Peugeot släpper nya 2008 som elbil

Se bilderna på helt nya modellen - finns med alla bränslealternativ

Peugeot har utan pukor och trumpeter seglat upp som en stor elbilsaktör.  Nu släpps nya suv:en 2008 – både som fossilbil och 100% elektrisk. Bilen får helt ny design på Peugeots nya CMP-plattform.

För någon månad sedan visade Peugeot upp nya 208, så det kommer inte som en total skräll att suv:en 2008 nu visas upp i helt ny tappning. Båda bilarna bygger på Peugeots nya CMP-plattform.  Lill-suven 2008 går i samma stil som 208, men har vuxit sedan förra generationen. Bilen blir nu 4,3 meter lång, hela 14 centimeter längre än dagens modell.
Det fina med den nya plattformen är att bilen kan erbjudas både med bensin-, diesel- och eldrift. Oberoende av motorval får kunden samma utrymmen och design.

Peugeot har inte gjort någon stor affär av det, men håller på att segla upp som en stor elbilsaktör genom att direkt erbjuda sina nya bilar som elbilar. Med ett stort batteri på 50 KWh får bilen en räckvidd på 31 mil. Ett miljövänligt och kostnadseffektivt bilalternativ för mindre familjer i staden.

Bilen tar 16 timmar att ladda med ett vanligt vägguttag, med laddbox tar den 5-8 timmar, men med en snabbladdare på 100 KW kan den ladda upp till 80 procent på bara en halvtimme.

Bilen får som sig bör helt digital förarmiljö, kallad Peugeot i-Cockpitm ed 10 tum stor kapacitiv pekskärm. Dessutom kan den utrustas med en hy heads up-display med 3D-effekt. Ju viktigare informationen är desto större visas den i displayen.

Trots att det handlar om en liten bil är nya 2008 full med förarstödssystem som vi är vana att hitta på större och dyrare bilar: filhållningsassistent, adaptiv farthållare, nödbroms, parkeringsassistent och dödavinkelvarnare. Dessutom läser bilen skyltar och bländar av själv.

För den som inte väljer elbilen så finns dn med bensinmotorer på 3 cylindrar och 100, 130 eller 155 hästkrafter. Två dieselversioner på 100 respektive 130 hästkrafter finns tillgängliga.

Bilen byggs i spanska Vigo och börjar levereras i slutet av 2019.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com