Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW M presenterar ny modell senare i år

Presenterar ny sort för första gången

Större
Stäng
  • BMW M8 Coupe
    BMW M8 Coupe
  • BMW M8 Coupe

BMW:s prestandaavdelning, M, har bekräftat att de kommer presentera en ny sorts modell för första gången senare i år.

BMW M, den bayerska biltillverkarens prestandaavdelning, har bekräftat att de kommer presentera en eldriven bil för första gången, senare i år, rapporterar TopGear. 

Enligt spekulationer från den brittiska bilsajtens sida, så tror de att den kommande modellen antingen är BMW i4 med ett M-märke, eller en riktigt skarp version av BMW iX. Det är två bilar som man kan bli lite peppad på. 

Får vi se den här bilen (BMW iX) med en M-märkning i framtiden? Foto: BMW.

2020 var ett rekordår för M-märka BMW-bilar och chefen för BMW:s prestandaavdelning, Markus Flasch, ser fram emot en ny generation av bilar, med ”M-känsla”.

LÄS MER: Nya uppgifter om BMW iX1 – X1 som renodlad elbil

När konceptet i4 presenterades för cirka ett år sedan, sade den bayerska biltillverkaren, att drivlinan på 523 hästkrafter är jämförbar med den nuvarande V8-motorn från BMW, och det kan var sant. i4 kommer ha femte generationens elektriska drivlina från BMW. Accelerationen 0-100 km/h går på 4 sekunder, och bilen har en räckvidd på 600 kilometer. 

Den ska dessutom vara rolig att köra. Vad nu M har för trumfkort på handen för att spetsa till den ännu mer, får tiden utvisa, och så även huruvida elbilen är en Tesladräpare, eller inte.

Nyheten om en elektrifierad M-bil passar in i BMW:s strategi ”power of choice”, vilket i princip innebär, välj vilken modell som helst och drivlina du vill ha. Nästa år kommer det definitivt lanseras fler M-märkta bilar, eftersom BMW M firar sitt femtioårsjubileum. 

LÄS ÄVEN: Dragrace: BMW M8 Competition mot Ford Mustang Shelby GT500 – och Polestar 1

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com