Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW M bekräftar sista icke-hybriden

V48-volt och laddhybrider på gång

Större
Stäng
  • BMW M2 blir den sista modellen från BMW M som inte är elektrifierad. Foto: BMW
    BMW M2 blir den sista modellen från BMW M som inte är elektrifierad. Foto: BMW
  • BMW M2 blir den sista modellen från BMW M som inte är elektrifierad. Foto: BMW

Nu har BMW:s prestandaavdelning bekräftat att nästa modell som kommer släppas blir den sista som inte elektrifieras och enbart har en förbränningsmotor.

Vi går mot en värld med mindre motorljud, och mer elektrisk drivning av personbilar. Nu kan ytterligare en era vara på väg att ta slut, hos BMW M.

I höstas visade BMW upp den kraftfullaste BMW-M modellen någonsin: BMW Concept XM. Det är den första elektrifierade modellen från BMW M GmbH och är ett tecken på vad som komma skall. Den har en V8-motor som får hjälp av en elmotor. Det betyder 750 hästkrafter och 1 000 Nm. Senare i år ska BMW M2 presenteras, och det kommer bli den sista modellen med renodlade förbränningsmotorer från BMW prestandaavdelning, rapporterar tyska Bimmertoday.

BMW M2 sista med förbränningsmotor

I en intervju med den tyska publikationen, säger Frank van Meel, BMW M:s vd, att M2, med sin raka sexa och bakhjulsdrift samt manuell växellåda, blir den sista med renodlade förbränningsmotorer. Därefter ska det ske en gradvis elektrifiering. Först kommer ett 48-volts elsystem i och laddhybrid-versioner, för att sedan enbart erbjuda renodlade elbilsversioner.

Vi får se när den nya versionen av BMW M2 lanseras. Det har läckt ut bilder på modellen, men förvänta dig den officiellt lanseras någon gång senare i år.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com